x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Clubul alimentelor de lux: 5 cele mai scumpe fructe din lume

Clubul alimentelor de lux: 5 cele mai scumpe fructe din lume

de Andreea Tiron    |    21 Iul 2024   •   12:20
Clubul alimentelor de lux: 5 cele mai scumpe fructe din lume
Sursa foto: Hepta

Deși multe fructe sunt ușor de găsit și accesibile ca preț, există unele atât de rare și unice încât vin cu un preț ridicat.

De la fermele luxuriante din Japonia la paradisurile tropicale din Asia de Sud-Est, descoperiți fructele de lux care încântă papilele gustative ale elitei mondiale.

Cele mai scumpe fructe din lume

  1. Pepenele Yubari King
    Pepenele Yubari King, cultivat în Japonia, este cel mai scump fruct din lume. Prețuit pentru dulceața sa perfectă și textura suculentă, o pereche din acești pepeni poate ajunge la zeci de mii de dolari la licitație. Costul lor ridicat se datorează cultivării meticuloase și producției limitate, făcându-i un produs de lux căutat de cunoscători și colecționari. Fructul a atins prețul de 30.000 de dolari în 2008 și rămâne cel mai scump fruct din lume până în prezent.

  2. Strugurii Ruby Roman
    Strugurii Ruby Roman, cultivați în Japonia, se numără printre cele mai scumpe fructe din lume. Cunoscute pentru dimensiunea lor mare, rotunjimea perfectă și dulceața excepțională, acești struguri pot fi vânduți cu mii de dolari pe ciorchine la licitație. Prețul lor ridicat, estimat la 8.400 de dolari, se datorează standardelor stricte de cultivare și disponibilității limitate, făcându-i o delicatesă de lux.

  3. Pepenele Densuke
    Pepenele Densuke, cultivat exclusiv în regiunea Hokkaido din Japonia, este unul dintre cele mai scumpe fructe din lume. Recunoscut pentru coaja sa neagră unică și pulpa sa excepțional de dulce și crocantă, un singur pepene Densuke poate ajunge la mii de dolari la licitație. Prețul său ridicat se datorează rarității și îngrijirii meticuloase necesare pentru cultivarea sa. În 2008, s-au vândut exemplare pentru 6.100 de dolari, făcându-l parte din "clubul alimentelor de lux".

  4. Mango Taiyo no Tamago
    Mango-urile Taiyo no Tamago, cultivate în Prefectura Miyazaki din Japonia, se numără printre cele mai scumpe fructe din lume. Renumite pentru forma lor perfectă, dulceața bogată și coaja roșie vibrantă, aceste mango-uri pot fi vândute cu mii de dolari perechea. În 2017, s-au vândut pentru 3.744 de dolari, reflectând standardele riguroase de cultivare și producția limitată care asigură calitatea lor excepțională.

  5. Ananasul Heligan
    Ananasul Heligan, cultivat în Grădinile Pierdute din Heligan, Cornwall, Anglia, este unul dintre cele mai scumpe fructe din lume, fiind vândut pentru 1.500 de dolari. Crescut folosind tehnici din era victoriană în gropi speciale pentru ananas, aceste fructe sunt rare și foarte apreciate. Procesul meticulos de cultivare și disponibilitatea limitată contribuie la prețul lor ridicat, făcându-le un fruct de lux.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: alimente de lux fructe scumpe