x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Confuzie INEDITĂ în China. O familie a crescut un câine care s-a dovedit a fi un urs negru asiatic!

Confuzie INEDITĂ în China. O familie a crescut un câine care s-a dovedit a fi un urs negru asiatic!

de Anastasia Paul    |    06 Feb 2023   •   16:00
Confuzie INEDITĂ în China. O familie a crescut un câine care s-a dovedit a fi un urs negru asiatic!

Un câine crescut de o familie din China timp de doi ani s-a dovedit a fi, nici mai mult, nici mai puțin, decât un urs negru asiatic! Proprietarii au început să fie suspicioși atunci când animalul și-a manifestat talentul de a merge în două picioare.

Su Yun a cumpărat familiei sale un cățeluș, în urmă cu doi ani, dar și-a pus primele semne de întrebare abia atunci când acesta a început să mănânce din ce în ce mai mult. 

„Mânâncă o cutie de fructe și două găleți de tăiței în fiecare zi”, a explicat aceasta.

Însă se pare că a existat un motiv pentru apetitul său uriaș. Câinele a devenit un urs de 250 de kilograme!

Familia și-a dat seama de greșeală când animalul de companie nu s-a oprit din creștere și a început să manifeste un talent neobișnuit, de a merge pe două picioare, scrie independent.uk.

„Cu cât creștea mai mult, cu atât semăna mai mult cu un urs. Mi-e puțin frică de urși”, a spus doamna Yun, care locuiește într-un sat din apropierea orașului Kunming, din provincia chineză Yunnan.

Astfel că proprietarii l-au dus, în cele din urmă, la Centrul pentru Salvarea Faunei Sălbatice din Yunnan. Ursul are acum o înălțime de circa 1,5 metri în picioare. Personalul a fost atât de intimidat de animal, care locuia în curtea familiei, încât l-au sedat înainte de a-l transporta. Acesta face parte din rasa urs negru asiatic, o specie pe cale de dispariție, ceea ce îl face dorit pe piața neagră unde poate fi vândut cu mii de lire sterline. 

Familia spune că l-a cumpărat crezând că este un câine din rasa mastiff tibetan, în timpul unei vacanțe. 

Însă acesta nu este primul caz de acest fel. Presa locală a relatat anterior că un bărbat, tot din provincia Yunnan, a crescut un urs după ce l-a găsit hoinărind prin pădure și a crezut inițial că este un câine fără stăpân. 

 

×
Subiecte în articol: caine urs negru asiatic China