x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 3 sfaturi pentru a obține cel mai pufos pandișpan

3 sfaturi pentru a obține cel mai pufos pandișpan

15 Noi 2022   •   16:21
3 sfaturi pentru a obține cel mai pufos pandișpan

Pandișpanul este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, dar și cel mai ușor de făcut. Avantajul cel mai mare de versatilitatea sa - folosind aceeași rețetă, poți pregăti un pandispan cu fructe, un pandișpan cu Nutella, îl poți servi alături de înghețată sau îl poți chiar transforma pandișpanul într-un tort de zile mari, dacă îl tai și adaugi câteva creme delicioase. Cu toate acestea, nu toate gospodinele pot obține un pandișpan pufos. Din fericire, am aflat noi câteva secrete din spatele unei pandișpan perfect, iar în cele ce urmează le vom împărtăși cu tine.

Care este rețeta pandișpanului perfect?

Dacă vrei să obții un pandișpan pufos, care va fi apreciat de toți musafirii, este foarte important să urmezi rețeta cu strictețe. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 4 ouă -  va trebui să separi gălbenușurile de albușuri,
  • 120 g de zahăr
  • 15 g de zahăr vanilat
  • 120 de g de făină
  • 40 ml de lapte
  • 40 g de ulei

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să preîncălzești cuptorul la temperatura de 170 de grade Celsius. Apoi te poți apuca de mixarea ingredientelor - gălbenușurile se amestecă cu laptele și uleiul cu ajutorul unui tel, în timp ce  albușurile se amestecă cu mixerul la viteză mare până obții o spumă densă. Se adaugă treptat zahărul (atât cel clasic, cât și cel vanilat),  iar făina se cerne la final peste compoziție și se integrează cu ajutorul unei spatule. Vei obține o compoziție moale pe care o poți pune într-o tavă ce a fost tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei/unt (alege vase de gatit speciale pentru pandișpan ca să obții rezultate excelente).

Care sunt secretele din spatele unui pandișpan pufos?

Și acum să îți punem și secretele sau trucurile de care trebuie să ții cont atunci când pregătești un pandișpan cu fructe!  Primul truc pe care majoritatea gospodinelor îl folosesc, dar nu vor să îl spună  este înlocuirea a 1/4 din făină (în cazul de față 30 g de făină) cu amido dan -  vei obține un pandișpan mult mai pufos, mai aerat și mai gustos. Un alt secret care aduce un plus de savoare pandișpanului tău și un plus de aromă este adăugarea de coajă rasă de lămâie sau de portocală,  esență de vanilie, rom sau migdale, sau chiar nuci măcinate.  Nu ezita să folosești aparate de calitate precum un robot de bucatarie profesional dacă ai nevoie.

Am menționat mai sus că făina se cerne la final peste compoziția obținută, iar acesta este un pas extrem de important. Cernerea făinii este necesară pentru obținerea unui pandișpan crescut. Făina Se adaugă la final și se amestecă cu o spatulă foarte puțin. Dacă amesteci mai mult timp, riști ca pandișpanul să nu crească suficient în timpul coacerii. Și dacă tot am adus în discuție coacerea, gospodinele știu că ușa cuptorului rămâne închisă în primele 20-25 minute – în niciun caz nu este recomandat să deschizi ușa după primele 10-15 minute pentru a vedea dacă a crescut pandișpanul. Pentru a verifica dacă este copt și la mijloc, poți apela la testul scobitorii. După 25 minute la o temperatură de 220 grade Celsius, poți scoate tava cu pandișpanul și poți înfige în aluat un bețișor de lemn sau o scobitoare – dacă o scoți uscată, înseamnă că pandișpanul este gata.

Urmează rețeta propusă de noi și sfaturile pe care ți le-am dat și vei vedea că vei obține un pandișpan pufos, apreciat de întreaga familie!

×