x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 5 rețete rapide pentru un mic dejun de post

5 rețete rapide pentru un mic dejun de post

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   09:15
5 rețete rapide pentru un mic dejun de post
Sursa foto: Hepta

Postul Paștelui aduce provocări pentru credincioși întrucât multe alimente sunt interzise.

Iată astfel câteva rețete pentru micul dejun care să îți asigure o dimineață plină de energie și entuziasm:

Pâine prăjită și avocado. Taie un avocado pe jumătate, scoate-i sâmburele, apoi transferă pulpa într-un bol. Cu ajutorul unei furculițe, zdrobește bine pulpa până se formează o pastă. Adaugă câțiva stropi de suc de lămâie, sare și piper. Pentru un plus de savoare, poți toca mărunt câteva roșii mici, pe care să le adaugi în pasta de avocado. Prăjește două felii de pâine până devin aurii și crocante. Întinde pasta de avocado peste pâinea prăjită și bucură-te de un mic dejun sănătos și hrănitor.

Terci de ovăz cu fructe. Această rețetă trebuie să fie pregătită cu o seară înainte, astfel încât să poată fi servită rapid dimineața. Se toarnă un pahar de fulgi de ovăz într-un bol, peste care se pune un pahar și jumătate de apă. Se amestecă bine, se adaugă două linguri de zahăr și esență de vanilie. Se lasă peste noapte la frigider. Dimineața, puteți adăuga peste această compoziție fructe proaspete/ uscate/ din compot sau dulceața preferată.

Bruschete. Într-un bol, se taie cubulețe mici câteva roșii cherry și un cățel de usturoi. Se adaugă măsline negre tocate mărunt, sare, piper, câteva picături de ulei de măsline și busuioc verde. Se amestecă bine și se consumă alături de două felii de pâine prăjită.

Lipie cu legume. Într-un bol, se toacă mărunt câteva frunze de salată verde. Se adaugă jumătate de avocado tăiat în bucățele potrivite, roșii cherry, măsline negre,  sare și piper după gust. Se pune compoziția într-o lipie și se servește ca atare.

Smoothie cu banane. Pune într-un blender două banane coapte și o cană de lapte de migdale (sau orice al tip de lapte vegetal), adaugă o linguriță de sirop de arțar, puțină scorțișoară și o mână de fructe de pădure (este ideal ca aceste să fie congelate, pentru a obține o compoziție mai groasă). Se mărunțește bine la blender și se servește apoi cu semințe de chia, felii subțiri de banane sau nuci, potrivit Antena3CNN.

×
Subiecte în articol: retete mic dejun post