x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 7 preparate delicioase de post pentru micul dejun

7 preparate delicioase de post pentru micul dejun

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2025   •   10:30
7 preparate delicioase de post pentru micul dejun

Alegerea alimentelor de post poate fi o provocare, mai ales pentru micul dejun. Astăzi există însă multe opțiuni din care să alegi.

Cele mai comune alegeri sunt fulgii de ovăz, semințele de chia, laptele vegetal, fructele și legumele proaspete, avocado, tofu ș chiar clătite vegetale. 

Iată câteva rețete de post pentru gustări, potrivit hellotaste.ro:

Budincă de chia cu lapte vegetal și fructe

Ingrediente

  • 40 g semințe de chia
  • 250 ml lapte de migdale
  • 1 lingură sirop de arțar
  • fructe proaspete (banane, fructe de pădure)

Mod de preparare

Semințele de chia se amestecă cu laptele vegetal și siropul de arțar într-un recipient de sticlă. Apoi se lasă la frigider peste noapte. Se servește cu fructe proaspete tăiate în felii.

Porridge cu ovăz și unt de arahide

Ingrediente

  • 50 g fulgi de ovăz
  • 200 ml lapte de soia
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 banană feliată

Mod de preparare

Ovăzul se fierbe în laptele vegetal până capătă o consistență cremoasă. Se amestecă constant pentru a nu se lipi. Se adaugă scorțișoară, unt de arahide și se servește cu felii de banană.

Smoothie cu spanac și banane

Ingrediente

  • 1 banană
  • 1 mână de spanac proaspăt
  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingură semințe de in măcinate

Mod de preparare

Banana se curăță de coajă. Frunzele de spanac se spală și se usucă cu prosoape de hârtie. Toate ingredientele se procesează în blender până la obținerea unei texturi fine. Se consumă imediat.

Tartine cu avocado și roșii cherry

Ingrediente

  • 1 avocado copt
  • 1 felie pâine integrală
  • 5 roșii cherry
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper

Mod de preparare

Avocado se curăță de coajă, i se scoate sâmburele și se pasează. Apoi se amestecă cu zeamă de lămâie, sare și piper. Se întinde pe pâine prăjită și se adaugă roșiile tăiate. Se servește imediat.

Clătite vegane cu lapte de migdale

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 250 ml lapte de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de cocos

Mod de preparare

Toate ingredientele se amestecă până când se obține un aluat ușor fluid și omogen. Se pune o tigaie pe foc mediu și se lasă să se încingă. Apoi se ia câte un polonic de aluat și se pune în tigaie. Se lasă să se prăjească până când devin aurii, apoi se întorc. Se servesc cu gem sau sirop de arțar.

Bruschete cu hummus și măsline

Ingrediente

  • 1 felie pâine integrală
  • 2 linguri hummus
  • 5 măsline negre tăiate rondele
  • 1 lingură semințe de susan

Mod de preparare

Pâinea se prăjește ușor, se unge cu hummus și se decorează cu măsline și semințe de susan.

Tofu cu turmeric

Ingrediente

  • 100 g tofu
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ ardei gras tăiat cuburi
  • sare și piper

Mod de preparare

Tofu se sfărâmă cu o furculiță și se sotează în tigaie cu ulei de măsline, ardei gras și turmeric, până devine ușor crocant, notează hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: post micul dejun