
Cele mai comune alegeri sunt fulgii de ovăz, semințele de chia, laptele vegetal, fructele și legumele proaspete, avocado, tofu ș chiar clătite vegetale.
Iată câteva rețete de post pentru gustări, potrivit hellotaste.ro:
Budincă de chia cu lapte vegetal și fructe
Ingrediente
- 40 g semințe de chia
- 250 ml lapte de migdale
- 1 lingură sirop de arțar
- fructe proaspete (banane, fructe de pădure)
Mod de preparare
Semințele de chia se amestecă cu laptele vegetal și siropul de arțar într-un recipient de sticlă. Apoi se lasă la frigider peste noapte. Se servește cu fructe proaspete tăiate în felii.
Porridge cu ovăz și unt de arahide
Ingrediente
- 50 g fulgi de ovăz
- 200 ml lapte de soia
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură unt de arahide
- 1 banană feliată
Mod de preparare
Ovăzul se fierbe în laptele vegetal până capătă o consistență cremoasă. Se amestecă constant pentru a nu se lipi. Se adaugă scorțișoară, unt de arahide și se servește cu felii de banană.
Smoothie cu spanac și banane
Ingrediente
- 1 banană
- 1 mână de spanac proaspăt
- 250 ml lapte de cocos
- 1 lingură semințe de in măcinate
Mod de preparare
Banana se curăță de coajă. Frunzele de spanac se spală și se usucă cu prosoape de hârtie. Toate ingredientele se procesează în blender până la obținerea unei texturi fine. Se consumă imediat.
Tartine cu avocado și roșii cherry
Ingrediente
- 1 avocado copt
- 1 felie pâine integrală
- 5 roșii cherry
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare
Avocado se curăță de coajă, i se scoate sâmburele și se pasează. Apoi se amestecă cu zeamă de lămâie, sare și piper. Se întinde pe pâine prăjită și se adaugă roșiile tăiate. Se servește imediat.
Clătite vegane cu lapte de migdale
Ingrediente
- 150 g făină
- 250 ml lapte de migdale
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei de cocos
Mod de preparare
Toate ingredientele se amestecă până când se obține un aluat ușor fluid și omogen. Se pune o tigaie pe foc mediu și se lasă să se încingă. Apoi se ia câte un polonic de aluat și se pune în tigaie. Se lasă să se prăjească până când devin aurii, apoi se întorc. Se servesc cu gem sau sirop de arțar.

Bruschete cu hummus și măsline
Ingrediente
- 1 felie pâine integrală
- 2 linguri hummus
- 5 măsline negre tăiate rondele
- 1 lingură semințe de susan
Mod de preparare
Pâinea se prăjește ușor, se unge cu hummus și se decorează cu măsline și semințe de susan.
Tofu cu turmeric
Ingrediente
- 100 g tofu
- 1 linguriță turmeric
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ ardei gras tăiat cuburi
- sare și piper
Mod de preparare
Tofu se sfărâmă cu o furculiță și se sotează în tigaie cu ulei de măsline, ardei gras și turmeric, până devine ușor crocant, notează hellotaste.ro.