x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Actriţa Adela Popescu călătoreşte pentru... "iubire şi onoare”

Actriţa Adela Popescu călătoreşte pentru... "iubire şi onoare”

11 Oct 2010   •   00:00
Actriţa Adela Popescu călătoreşte pentru... "iubire şi onoare”

După silueta pe care o are, n-ai spune că actriţa Adela Popescu mănâncă aproape orice! Iar acest "orice" gastronomic, deşi exclude spanacul, include insecte de toate felurile şi fructe de mare! Aflaţi aproape totul despre plăcerile călătoriilor trecute şi viitoare cu interpreta roşcatei Carmen din producţia "Iubire şi onoare"!

● Cum şi unde ţi-ai petrecut vacanţa de vară? Ce destinaţii noi ai descoperit? Poţi să ne povesteşti mai pe larg?
● Adela Popescu: În această vară am fost în insulele Caraibe şi câteva zile la New York, însă relaxarea de care aveam nevoie am descoperit-o în deplasarea din Bodrum (Turcia), pentru filmările de la telenovela "Iubire şi onoare".

● Ştim că eşti o persoană extrem de ataşată de familie şi de locurile natale. Povesteşte-ne despre copilăria petrecută în Vâlcea, la Susani.
● "Adela Popescu" este câte puţin din tot ce am trăit în copilărie, la Susani. Dealurile ce înconjurau satul natal, căţelul meu, Toby, cel cu care m-am jucat toată copilăria, partidele de fotbal încinse cu băieţii la marginea străzii, culesul de vie sau iubirea nemărginită a părinţilor mei. Toate astea m-au făcut ce sunt acum!

● Zi-ne mai multe despre tombola cu cadouri pe care o organizezi acasă, în fiecare an, de Paşti şi de Crăciun. Care a fost cel mai haios cadou "câştigat" de tine? Dar cel mai haios cadou "pus la bătaie"?

● Am câştigat 5 role de scoci pentru lipit ambalaje, o sticlă de vin făcut de tatăl meu şi un CD cu colinde. Cel mai haios cadou a fost dreptul de a ne cânta un cântec sau un stingător de incendii.

● Spuneai, la un moment dat, că-ţi cumperi haine doar când eşti în vacanţă, adică de două ori pe an. Atunci mergi în afara ţării, colinzi străduţele şi cauţi creatorii locali. Ai un loc preferat pentru shopping?
● Este adevărat, dar nu am apucat să am un loc preferat pentru shopping pentru că sunt puţine oraşele în care am fost de mai multe ori. Tocmai de aici vine şi frumuseţea vacanţelor mele, aceea de a descoperi locuri noi unde să fac cumpărături.

● Avem un horoscop general al călătoriilor şi vrem să vedem în ce măsură acest zodiac i se potriveşte balanţei Adela Popescu. Comentează fiecare pasaj, te rog. "Balanţa iubeşte luxul. Îi place să stea în locuri frumoase - de 5 stele dacă este posibil - şi să mănânce mâncare rafinată. Dacă e nevoie, strânge bani până când reuşeşte să obţină călătoria cu nivelul de confort dorit, ceea ce înseamnă că la destinaţie nu va fi prea risipitoare."
● Mi-a plăcut să stau şi în locuri frumoase, în locaţii de 5 stele, dar am ales şi deplasări spontane, care făceau ca probabilitatea de a dormi sub cerul liber să fie foarte mare. Sincer cred că acestea din urma mi-au plăcut la fel de mult, poate chiar mai mult.

● Să continuăm: "Balanţa preferă să aibă o vacanţă scurtă - dar luxoasă - în locul uneia lungi, dar cu lipsuri. Călătoreşte mereu alături de cineva pe care încearcă să îl facă să se simtă bine. Va încerca să găsească echilibrul între gusturile ei şi cele ale partenerului. Când călătoreşte alături de un grup îi place să ia rolul de "gazdă" care încearcă să menţină coeziunea."
● Întodeauna am ales vacanţele în funcţie de nevoile partenerului de călătorie pentru ca fericirea şi liniştea mea vin din fericirea şi liniştea apropiaţilor cu care-mi petrec vacanţa.

● Apoi: "Se simte bine dacă are alături oameni fericiţi, cu care se poate distra. De aceea va fi atrasă de evenimentele mondene sau pline de strălucire. Rio, în vremea carnavalului, ar putea fi una dintre destinaţiile de suflet ale Balanţei. Nici festivalul de la Pamplona nu va fi dat la o parte atât timp cât poate să stea într-un hotel care să îi respecte standardele."
● Cine nu se simte bine cu oameni fericiţi în preajmă? O să ţin cont de sfaturi şi o să încerc să ajung şi la Rio, dar şi la festivalul de la Pamplona.

● "Balanţa apreciază şi frumuseţea exotică a altor oameni, aşa că excursiile în zona Nepalului sau a Marocului nu sunt excluse. Oriunde ar merge, obiectivele vizitate se vor defini prin excese: muzee şi castele somptuoase, ruine impunătoare dar şi mall-uri sau magazine renumite. Dubai, Milano, Londra sau New York sunt doar câteva dintre oraşele categoriei shopping care vor fi luate în considerare de către Balanţă."
● Am fost în Milano, Londra şi New York, şi recunosc că am fost încântată de cele 3 destinaţii, de shopping şi nu numai. În vacanţe sunt fie foarte activa, fie extrem de leneşă - atunci când oboseala este foarte mare.

● "Dacă îi va mai rămâne timp după atâtea cumpărături, nu se va feri să facă şi un pic de sport, deoarece ştie că frumuseţea nu poate fi întreţinută decât prin exerciţii. Singura condiţie este ca locul unde se întorc să se relaxeze să îi indeplinească toate mofturile personale (jacuzzi, saună etc.)"
● Toate descrierile de până acum legate de înclinaţia mea spre lux cred că sunt general valabile, nu doar balanţelor, ci şi celorlalte zodii, asta însemnând că oricărui om îi place să fie în siguranţă, să doarmă confortabil, toate acesta fac o vacanţă reuşită. Pe de altă parte, disponibilitatea de a ne simţi bine oriunde vine dintr-un echilibru interior. Îmi place să fac sport, dar atunci când sunt într-un loc unde nu există condiţii (sală de fitness) pot să fac jogging chiar şi prin pădure sau abdomene pe podeaua camerei de hotel.

● Dacă ai avea posibilitatea să-ţi iei un an sabatic, ce zonă a Globului ţi-ai dori să o explorezi în amănunţime?
● Merg pe un principiu - încerc să descopăr destinaţiile cele mai îndepărtate acum, când sănătatea îmi permite. Mi-aş dori cât mai curând să ajung, de exemplu, în Filippine.

● Ce locuri preferate ai, aproape de Bucureşti? Unde "evadezi" în weekend-uri?
● La Susani, acasă.

● Te rog să ne povesteşti o întâmplare hazlie de vacanţă.
● În vacanţa din acest an a fost prima dată când am făcut snorkeling şi a fost atât de frumos încât îmi doream să nu mai ies la suprafaţă, vroiam să rămân în lumea aceea tăcută şi superbă a faunei submarine.

● Eşti gurmandă? Eşti pofticioasă?
● Da. Singurul aliment din lume pe care nu-l mănânc este spanacul!

● Din bucătăria tradiţională specifică Vâlcei, ce preferinţe culinare ai?
● Nu există plăcere mai mare decât o masă pregătită de bunica mea cu cartofi prăjiţi în ceaun, carne de la garniţă, murături puse de bunica, pâine de casă, făcută tot de ea, şi un pahar de vin alb din colecţia tatei.

● Dar din bucătăria de "afară"?
● Îmi place mâncarea thailandeză, am mâncat insecte de toate felurile, îmi plac fructele de mare şi fructele exotice.

● Cel mai spontan lucru pe care l-ai făcut vreodată în vacanţele tale a fost...

● Să o iau la pas, singură, fără hartă, într-o livadă de măslini din Grecia.

● Dar lucrul pe care nu l-ai făcut niciodată, dar pe care doreşti neapărat să-l faci într-o vacanţă viitoare?
● Să merg într-un trib şi să trăiesc viaţa de acolo câteva zile.
Articol preluat de pe zodiac-travel.ro

×
Subiecte în articol: travel news