x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Agenda - Participari romanesti

Agenda - Participari romanesti

de Cristina Andreea Catana    |    20 Ian 2006   •   00:00

Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania va participa anul acesta la o serie de evenimente de profil. Pentru ca in cadrul majoritatii acestor evenimente vor avea loc si concursuri, Dumitru Burtea, presedintele asociatiei ii invita pe cei dornici sa participe la competitii sa se inscrie pe listele de concurs. Primul eveniment — Artistica 2006 - va avea loc la Rimini, in Italia in perioada 4-7 februarie. Intre 23 si 26 februarie va avea loc la Istanbul un festival al gastronomiei, iar in martie se va desfasura un eveniment similar la Moscova, "Sodrujestvo". Nu trebuie uitat nici "Expogast Culinary World Cup 2006", care va avea loc la Luxemburg, intre 18 si 22 noiembrie. Cele doua mari concursuri care se vor desfasura anul acesta sunt "Cupa Kremlin" - Moscova, in luna octombrie si Olimpiada Gastronomica - Londra.

CONGRES. De asemenea, o delegatie romaneasca se va afla si in Noua Zeelanda, in perioada 12-16 martie. Aici va avea loc Congresul World Association of Cooks Society (WACS), o asociatie care vrea sa promoveze ideea unei gastronomii de calitate la nivel mondial. Congresul se afla la a 32-a editie, in fiecare an desfasurandu-se intr-o alta tara. De data aceasta Noua Zeelanda si-a propus sa ii uimeasca pe invitati cu bucate traditionale si exotice, cu bauturi rafinate si cu reprezentatii cultare specifice tarii. Ca o noutate, anul acesta, pe langa discutii gastronomice, participantii vor fi provocati si la bungee jumping. (Cristina Andreea Catana)

PRAJITURA "CUIB DE VIESPI"
  • Ingrediente: 4 cani cu faina, o cana cu lapte, 4 oua, o jumatate de cana cu zahar, 100 g unt, 10 g drojdie, scortisoara
  • Preparare: Faina se cerne, se framanta impreuna cu drojdia, care trebuie dizolvata in prealabil in lapte caldut, trei oua si doua linguri de zahar, adaugand si doua linguri de apa. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la caldura sa creasca aluatul timp de aproximativ trei ore. Dupa aceea, se presara o planseta de lemn cu putina faina si se intinde aluatul intr-o foaie subtire, de forma dreptunghiulara, care se unge cu unt topit si se presara cu zaharul ramas si cu un praf de scortisoara. Se ruleaza foaia si se strange la capete, apoi se taie in bucatele de cate cinci centimetri. Acestea se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se lasa un sfert de ora sa mai creasca, timp in care se incinge bine cuptorul. Se ung bucatelele de aluat cu ou batut, apoi se da tava la cuptor. Se servesc calde.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie