x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alimentele care grăbesc îmbătrânirea

Alimentele care grăbesc îmbătrânirea

27 Noi 2017   •   16:21
Alimentele care grăbesc îmbătrânirea

Trecerea timpului nu iartă pe nimeni – dar există modalități prin care procesul de îmbătrânire poate fi încetinit. Alimentația este foarte importantă. Alege produsele care-ți prelungesc tinerețea și ține-le departe pe cele care accelerează degradarea, scrie clickpentrufemei.ro.

Dulciurile înmulțesc ridurile

Consumul frecvent de dulciuri creşte nivelul zahărului din sânge, lucru care afectează producţia de colagen. Pielea ta va căpăta un aspect îmbătrânit şi va fi predispusă ridurilor mai devreme. Cel mai mult va avea de suferit silueta, întrucât dulciurile, produsele de patiserie şi alimentele care conţin zahăr rafinat se vor transforma în colăcei inestetici. Încearcă să înlocuiești deserturile cu fructe, însă nu abuza nici de acestea.

Sarea dă pungi sub ochi

Prea multă sare duce la retenţie de apă, la creşterea tensiunii arteriale şi la boli cardiovasculare. Sodiul în exces duce la mâini şi picioare umflate, pungi sub ochi, oboseală cronică şi dereglări ale ritmului cardiac. În loc de sare, foloseşte ierburi aromatice și condimente. Tarhonul e un bun înlocuitor al sării.
Excesul de vin, nociv pentru piele

Alcoolul deshidratează şi îmbătrâneşte celulele pielii, prin urmare atenție la excese. Este recomandat un singur pahar de vin pe zi, vinul roșu fiind o sursă bună resveratrol, cu rol antioxidant. În cantitate mică, vinul are efect relaxant și dă o stare de bine, accelerând metabolismul și îmbunătățind digestia. Excesul de vin, pe termen lung, poate afecta buna funcționare a ficatului și produce disfuncționalități la nivelul tractului digestiv.

×
Subiecte în articol: imbatranire alimente mancare