Potrivit cumvaplace.ro, e bine să-l aveți în bucătărie, pentru că nu se știe când îl puteți folosi pentru un prânz sau o cină pregătită cât se poate de repede. Și pentru inspirație, vă lăsăm și o rețetă foarte simplă și gustoasă, pentru care nu aveți prea multe pregătiri de făcut: ardei umpluți cu legume și cușcuș.
INGREDIENTE
-
4 ardei capia
-
150 g cușcuș
-
1 morcov
-
1 ceapă roșie
-
1 ardei gras mic
-
1 pătrunjel rădăcină (sau 1 păstârnac)
Citește pe Antena3.roCiuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024 -
300 ml apă fiartă
-
Verdeață (pătrunjel și mărar)
-
2 linguri de ulei
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Dați pe răzătoarea mică morcovul și pătrunjelul, tăiați mărunt ardeiul gras, ceapa roșie și verdeața.
- Într-o tigaie, căliți pentru 2-3 minute rădăcinoasele, ceapa și ardeiul gras în uleiul bine încins.
- Între timp, puneți cușcușul într-un castron împreună cu 300 ml apă fiartă și un praf de sare. Amestecați, acoperiți și lăsați deoparte 15 minute.
- Tăiați în jumătăți ardeii capia și curățați-i de cotoare și semințe.
- Puneți legumele călite și verdeața peste cușcuș și amestecați. Potriviți gustul de sare și piper, apoi umpleți ardeii capia cu această compoziție.
- Așezați ardeii umpluți cu legume și cușcuș într-o tavă (sau un vas de fontă, dacă-l aveți) și dați la cuptor 20-30 de minute.