x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Aroma egipteana

Aroma egipteana

10 Apr 2005   •   00:00

Aroma lui puternica a inspirat cateva popoare ale lumii. Astfel, in Africa iubitii isi fac cadou flori de chimen ca juramant de fidelitate.



  • de VERONICA GUZUN

  • AROMAT. Chimenul este un condiment care isi are un public fidel
    Cu aceste seminte taranii hranesc porumbeii domesticiti pentru a-i tine aproape de casa. Utilizarile gastronomice sunt si mai interesante. Intreaga planta este comestibila. Radacinile se fierb si se consuma ca si morcovii. Frunzele tinere se folosesc in salate sau in supe. Cea mai larga utilizare o au semintele. Ele sunt folosite ca ingredient in lichioruri, in branzeturi nemtesti, in paine. Scotienii ofera oaspetilor un preparat din chimen numit "jeleu din apa sarata". Atat bucataria tunisiana, cat si cea egipteana si cea nemteasca sunt foarte bogate in preparate in care se pun aceste seminte. Aroma e cu greu suportata in mancare de catre acei care nu sunt obisnuiti.

    UTILIZARI. Infuzia de chimen trateaza reumatismul. De asemenea, este utilizat si la durerile de stomac. Recent, medicii au lansat ipoteza ca semintele de chimen previn cancerul. Datorita aromei puternice, planta este folosita pe larg in domeniul parfumeriei si al cosmeticii.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie