● Mod de preparare:
1 Carnea se spală, se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi ardeiul gras. Se pun într-un bol, se adaugă usturoiul pisat, cartoful şi dovlecelul daţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi.
2 Se presară chimenul măcinat şi curry, sare şi piper după gust. Se adaugă oul, se amestecă bine până se omogenizează amestecul, apoi se formează batoane potrivit de mari.
3 Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se coc la foc mediu până devin aurii.
4 Orezul se spală, se căleşte în puţin ulei, se condimentează apoi se acoperă cu apă şi se fierbe. Când este aproape fiert se adaugă spanacul decongelat şi merele tăiate cubuleţe.
5 Se continuă fierberea, se adaugă pătrunjel tocat, se amestecă şi se serveşte alături de batoanele de carne calde.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu o salată de sfeclă roşie, smântână şi usturoi pisat.
● Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro