x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Batoane de carne cu mere

Batoane de carne cu mere

12 Noi 2010   •   00:00
Batoane de carne cu mere
6016-136926-untitled1.jpg● Ingrediente: 750 g carne de pui, un ardei gras, o ceapă, un dovlecel, un cartof, 3 căţei de usturoi, 100 g orez, 200 g spanac congelat, două mere, 2 g curry, 2 g chimen, două ouă, sare, piper, pătrunjel, ulei, smântână, sfeclă roşie.

● Mod de preparare:
1
Carnea se spală, se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi ardeiul gras. Se pun într-un bol, se adaugă usturoiul pisat, cartoful şi dovlecelul daţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi.

2 Se presară chimenul măcinat şi curry, sare şi piper după gust. Se adaugă oul, se amestecă bine până se omogenizează amestecul, apoi se formează batoane potrivit de mari.

3 Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se coc la foc mediu până devin aurii.

4 Orezul se spală, se căleşte în puţin ulei, se condimentează apoi se acoperă cu apă şi se fierbe. Când este aproape fiert se adaugă spanacul decongelat şi merele tăiate cubuleţe.

5 Se continuă fierberea, se ada­ugă pătrunjel tocat, se ames­tecă şi se serveşte alături de batoanele de carne calde.

● Sfat: Se servesc ca atare sau cu o salată de sfeclă roşie, smântână şi usturoi pisat.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne