x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Beneficiile ceaiului de măceșe asupra sănătății. Este bogat în vitamine, minerale, polifenoli

Beneficiile ceaiului de măceșe asupra sănătății. Este bogat în vitamine, minerale, polifenoli

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   20:30
Beneficiile ceaiului de măceșe asupra sănătății. Este bogat în vitamine, minerale, polifenoli

Ceaiul de măceșe are nenumărate beneficii asupra sănătății deoarece este bogat în vitamina C și compuși bioactivi.

Ce efecte poate avea ceaiul de măceșe. Schimbările pe care le produce în organism

 

Măceșele sunt fructe care cresc pe parcursul verii și se culeg la începutul toameni. La prepararea ceaiului de folosesc două tipuri de semințe: Rosa rugosa și Rosa canina.

Ceaiul de măceșe nu conține cofeină și poate fi preparat din măceșe proaspete sau uscate. Ceaiul nu conține petale dar oferă o aromă dulce și un gust acidulat. Are culoarea roșie intensă. Conține polifenoli, carotenoizi, acizi grași esențiali, licopen și acid ascorbic dar și vitamina C.

Există și risc de alergii și poate interacționa cu unele medicamente. 

Iată beneficiile consumului regulat al ceaiului de măceșe:

Imunitate

Contribuie la combaterea răcelii și gripei datorită cantităților mari de vitamine C și A. De asemenea, conține și antioxidanți  și flavonoide care susțin imunitatea și combat efectele dăunătoare ale stresului oxidativ. Mai conține vitamina E, un antioxidant puternic care protejează împotriva îmbătrânirii premature și a altor boli degenerative. Combate oboseala fizică și psihică. 

Pierderea în greutate

Ajută la gestionarea unei greutăți optime și la accelerarea pierderii în greutate. Poate reduce grăsimea de pe abdomen în cazul persoanelor care suferă de obezitate.

Sănătatea digestivă

Are proprietăți antiinflamatoare care ajută la calmarea crampelor stomacale, arsurilor la stomac și balonării. Susține îmbunătățirea absorbției de nutrienți, iar flavonoidele pot forma complexe cu enzimele digestive pentru a sprijini descompunerea alimentelor într-un mod mai eficient.

Conține acizi triterpenici care pot combate agenții patogeni ce provoacă stomac deranjat și diaree. Acești compuși includ saponine, care inhibă răspândirea agenților patogeni și protejează sănătatea digestivă, potrivit Sencha Tea Bar, citată de medicool.ro.

Artrita reumatoidă

Are proprietăți antiinflamatoare care previn durerile de la nivelul mușchilor și articulațiilor. Măceșele scad inflamația prin inhibarea producției de proteine ​​inflamatoare.

Sănătatea inimii

Protejează sistemul cardiovascular, previne atacurile de cord și formarea cheagurilor de sânge. Reduce inflamația arterelor și vaselor de sânge prin îmbunătățirea circulației. Echilibrează tensiunea arterială și reduce nivelul colesterolului din sânge. 

Sănătatea părului

Are beneficii și pentru păr, potrivit Tea and Coffee. Conține vitamine și minerale care susțin hrănirea și întărirea părului. Ajută la stimularea creșterii părului și la prevenirea căderii acestuia.

×
Subiecte în articol: ceai macese macese