x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucataria rangusana

Bucataria rangusana

25 Oct 2004   •   00:00

La hotelul bucurestean Ibis a avut loc, joi seara, reuniunea oamenilor de afaceri din Romania cu cei din Ragusa-Italia, pentru a promova valorile acestei regiuni insorite.



Dupa o scurta prezentare a zonei, geografic, economic si turistic, invitatii s-au delectat cu un spectacol oferit de un grup folcloric venit special din Ragusa, pentru a participa la acest eveniment. Apoi toata lumea a fost invitata la masa. Preparatele servite au fost pregatite de cinci bucatari ragusani, venititi in Romania pentru a impartasi bucatarilor nostri o mica parte din secretele lor. Ragusa, provincie supranumita "insula in insula", se afla la locul de intalnire dintre Orient si Occident, fiind o marturie a numeroaselor civilizatii care s-au succedat pe teritoriul frumoasei Sicilii. Ragusa este renumita pentru paste, sere, pentru produsele din lapte si carne. In panorama specialitatilor gastronomice ale provinciei Ragusa poti intalni iepure a partuisa, ravioli rascoapte servite alaturi de supa de porc si lolli cu limba, dar si renumitele pateuri ragusane, servite in perioada sarbatorilor pascale. In aceasta regiune, unde fiecare cladire are istoria ei, la fel se intampla si cu felurile de mancare, care sunt preparate, de cele mai multe ori, dupa retete proprii. Pe fundalul oferit de sunetul acordeonului si al chitarii, s-au gustat delicatesele si vinurile italiene. Printre vinurile traditionale specifice provinciei Ragusa se numara: Cerasuolo di vittoria, Ambrato di comiso, Al banello. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: gastronomie