x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucătăria turcească: burek cu carne de vită

Bucătăria turcească: burek cu carne de vită

de Andreea Tiron    |    10 Dec 2023   •   08:40
Bucătăria turcească: burek cu carne de vită
Sursa foto: Hepta

Burek este un preparat tradițional din gastronomia turcească, dar foarte răspândit în Balcani sub diferite forme. Noi, în Dobrogea, avem faimoasa plăcintă dobrogeană.

Potrivit cumvaplace.ro, aceasta se pregătește din foi yufka, pe care le găsiți în supermarketuri, iar umpluturile pot fi din carne, brânză sărată, combinații de spanac și brânză. Cum am făcut noi rețeta de burek cu carne (de vită) aflați din rețeta video de mai jos.

INGREDIENTE

  • 4 foi yufka (sau foi fine de plăcintă)

  • 1 kg carne tocată de vită

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 4 cepe

  • 1 linguriță de sare

  • 2 lingurițe de boia dulce

  • 1 linguriță de piper

  • Pentru sos
  • 3 ouă

  • 170 ml ulei de floarea-soarelui

  • 170 ml lapte

  • 6 linguri de iaurt grecesc

  • 2 linguri de oțet alb

CUM SĂ FACEȚI

  • Căliți ceapa în uleiul bine încins. Pentru a se înmuia mai repede, puneți și un praf de sare.
  • Adăugați carnea tocată și o gătiți până devine rumenă. La final, potriviți gustul de sare, piper și boia dulce (sau și iute, dacă vă place gustul). Dați deoparte, să se răcească.
  • Pentru sos, amestecați bine toate ingredientele.
  • Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  • Întindeți foile yufka, le tăiați în jumătate și le stropiți/ungeți cu sosul pregătit. Puneți umplutura de carne pe o parte și rulați.
  • Pe tava tapetată cu hârtie de copt așezați rulourile de burek în formă de cerc. Le ungeți deasupra cu sosul rămas și coaceți 30-35 de minute.

REȚETĂ VIDEO

×