x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucate pentru copii

Bucate pentru copii

de Carmen Anghel    |    29 Apr 2010   •   00:00
Bucate pentru copii

Numărul 2 al revistei Bucate pentru copii a apărut pe piaţă. Sub sloganul "Reţete pentru pici, la îndemâna oricărei mămici", revista vine cu multe propuneri vesele, sănătoase şi gustoase, reţete culinare pentru bebeluşi şi copii.

Fiecare categorie de vârstă are locul său şi, mai ales, reţetele sale, de la brânzica de casă pentru bebeluşi la reţete pentru mesele principale sau gustări şi deserturi. Nimic nu este alandala, totul este explicat, simplu şi curat, de mari bucătari încercat şi cu daruri naturale preparat. Totul pentru ca piciul să fie încântat, iar mămica sigură că îi oferă copilului o nutriţie echilibrată.

Citiţi aici (şi preparaţi acasă): Conopida cu pui şi brânzică de casă, Cremă de legume cu ficăţei şi praz, Cremă de brânză cu suc de papaya sau Sos de mere fără zahăr, Jeleu din fructe delicioase, Biscuiţi cu scorţişoară, Supă de tortellini cu brânză, cannelloni şi spanac, Clătite clasice, Papanaşi cu brânză de vaci, Banane la grătar, Frigărui de fructe cu sos de iaurt. Mmmmmm... de să nu laşi nimic în farfurie!

În paginile sale, revista promovează o alimentaţie diversificată, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, bazată pe principii nutriţionale împărtăşite de specialişti. Nu lipsesc nici paginile cu sfaturi utile: Util în frigider, Util în cămară şi Util Eco. Iar în rubricile dedicate sănătăţii copiilor veţi regăsi tratate subiecte de actalitate: dermatita atopică (la "Sugar") şi obiceiuri sănătoase la masă (la capitolul "Copil"). Bucate pentru copii este marcă a Editurii Superbebe.

 

Spider-tartina
Bucate pentru Copii propune o superreţetă pentru după-amiaza unui... copil mofturos: gustarea Spider-tartina!

Ingrediente: o felie de pâine, de preferat rotundă sau ovală, o felie de şuncă, o felie de caşcaval, două felii de roşie, o măslină, 8 sticks-uri, unt.

Preparare: Pasul 1. Se unge felia de pâine cu unt, apoi se aşază feliile de şuncă şi cea de caşcaval tăiate după forma feliei de pâine. Deasupra se pun feliile de roşie. Pasul 2. Se scoate sâmburele din măslina care se taie în două, jumătăţi ce vor fi folosite pe post de ochi pentru păianjenul buclucaş. Cu ajutorul celor 8 sticks-uri se vor pune picioarele păianjenului, câte patru pe fiecare parte. Ca să nu cadă, şi păianjenul să fie cât mai realist, înfige "picioarele" între felia de şuncă şi cea de caşcaval. Pasul 3. Poftă bună!

×
Subiecte în articol: pauza de cafea