Pentru Petrişor Ionescu, Bebe pentru prieteni, cunoştinţe şi clienţi,
bucătăria este locul în care reinventează o lume plină de arome şi
savori. Este celebru, printre cunoscători, pentru reţetele originale pe
care le creează în restaurantele în care lucrează. Exotism şi simplitate
Pentru Petrişor Ionescu, Bebe pentru prieteni, cunoştinţe şi clienţi, bucătăria este locul în care reinventează o lume plină de arome şi savori. Este celebru, printre cunoscători, pentru reţetele originale pe care le creează în restaurantele în care lucrează. Exotism şi simplitate
Există vreun preparat pe care puteţi să-l consideraţi marcă înregistrată?
Păi... tigăile Bundetot ! Cred că sunt deja marcă înregistrată a lanţului nostru de restaurante. Pot fi pregătite cu pui, vită, porc, peşte. Iar dintre deserturi, un deliciu este cel numit...Bun de tot. Ca reţetă, se apropie de ceea ce este un tiramisu.
- Credeţi în exotism, ca tendinţă gastronomică?
Avem câteva preparate exotice şi pot să spun că sunt foarte căutate de clienţii noştri fideli. Tigaia cu carne de pui şi somon afumat este o combinaţie îndrăzneaţă, pe placul celor care doresc preparate din bucătăria mediteraneană. Şi, ţin să menţionez, preparatele sunt făcute după reţete originale.
- Care este tendinţa actuală a gastronomiei româneşti?
Tigaie cu piept de pui şi somon afumat
Ingrediente: 200 g piept de pui, 40 g smântână dulce, 50 g somon afumat, 5 g pastă de tomate, 30 ml ulei, piper alb, 5 g făină, supă de pui, mărar proaspăt.
Preparare: Somonul se taie în cubuleţe, pieptul de pui se taie fâşii şi se dă prin făină. Tigaia se pune la încins timp de 30 de secunde, se adaugă uleiul şi pieptul de pui şi se amestecă unul-două minute. Treptat, din 15 în 15 secunde, se pune supă de pui, amestecându-se continuu, se adaugă smântână şi se amestecă, apoi se adaugă somonul şi pasta de tomate (nediluată cu apă). Se mai ţine pe foc 2-3 minute, să se omogenizeze ingredientele, se adaugă piper alb şi se decorează cu mărar tocat fin şi o feliuţă de lămâie.
Sfatul bucătarului
Dacă respectaţi reţeta, mâncarea iese bună, dar dacă adăugaţi şi un miligram de suflet, preparatul va ieşi excepţional.
Citește pe Antena3.ro