x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar ,,Bun de tot” , marcă înregistrată

,,Bun de tot” , marcă înregistrată

de Maria Belu    |    23 Ian 2008   •   00:00

Pentru Petrişor Ionescu, Bebe pentru prieteni, cunoştinţe şi clienţi, bucătăria este locul în care reinventează o lume plină de arome şi savori. Este celebru, printre cunoscători, pentru reţetele originale pe care le creează în restaurantele în care lucrează. Exotism şi simplitate



Pentru Petrişor Ionescu, Bebe pentru prieteni, cunoştinţe şi clienţi, bucătăria este locul în care reinventează o lume plină de arome şi savori. Este celebru, printre cunoscători, pentru reţetele originale pe care le creează în restaurantele în care lucrează. Exotism şi simplitate

 

Există vreun preparat pe care puteţi să-l consideraţi marcă înregistrată?

Păi... tigăile Bundetot ! Cred că sunt deja marcă înregistrată a lanţului nostru de restaurante. Pot fi pregătite cu pui, vită, porc, peşte. Iar dintre deserturi, un deliciu este cel numit...Bun de tot. Ca reţetă, se apropie de ceea ce este un tiramisu.

 

  • Credeţi în exotism, ca tendinţă gastronomică?

Avem câteva preparate exotice şi pot să spun că sunt foarte căutate de clienţii noştri fideli. Tigaia cu carne de pui şi somon afumat este o combinaţie îndrăzneaţă, pe placul celor care doresc preparate din bucătăria mediteraneană. Şi, ţin să menţionez, preparatele sunt făcute după reţete originale.

 
  • Care este tendinţa actuală a gastronomiei româneşti?
Chiar mă bucur că m-aţi întrebat. Răspunsul este: simplitatea. Dorinţa de a simplifica gusturile, chiar până la extremă, dar la extrema bună. Un gust simplu, dar perfect. În restaurante, se renunţă, încet, încet la preparatele româneşti gen aspicuri şi sosuri pregătite dinainte, care necesită un timp mai lung de preparare, în favoarea celor rapide, cu ingredient simplificate, dar pline de savoare. De bază sunt produsele din carne de pui şi vită, iar ingredientele  precum legumele, fructele, gorgonzola, mascarpone, uleiul de măsline, brânza etc.  se preferă  să fie originale şi foarte proaspete

 

Tigaie cu piept de pui şi somon afumat

Ingrediente: 200 g piept de pui, 40 g smântână dulce, 50 g somon afumat, 5 g pastă de tomate, 30 ml ulei, piper alb, 5 g făină, supă de pui, mărar proaspăt.

Preparare: Somonul se taie în cubuleţe, pieptul de pui se taie fâşii şi se dă prin făină. Tigaia se pune la încins timp de 30 de secunde, se adaugă uleiul şi pieptul de pui şi se amestecă unul-două minute. Treptat, din 15 în 15 secunde, se pune supă de pui, amestecându-se continuu, se adaugă smântână şi se amestecă, apoi se adaugă somonul şi pasta de tomate (nediluată cu apă). Se mai ţine pe foc 2-3 minute, să se omogenizeze ingredientele, se adaugă piper alb şi se decorează cu mărar tocat fin şi o feliuţă de lămâie.

 

Sfatul bucătarului

Dacă respectaţi reţeta, mâncarea iese bună, dar dacă adăugaţi şi un miligram de suflet, preparatul va ieşi excepţional.

 

 

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii