x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Campionul somelierilor din Japonia, în vizită la Federaţia Somelierilor din România

Campionul somelierilor din Japonia, în vizită la Federaţia Somelierilor din România

de Magda Cristina Ursache    |    12 Apr 2011   •   19:59

Miercuri, 13 aprilie, Aroma Center va găzdui prima întâlnire profesională între somelierii din România şi Japonia. Federaţia Somelierilor din România (FSR), al cărei preşedinte este Sergiu Nedelea, va organiza, cu prilejul sosirii delegaţiei japoneze, un simpozion despre istoricul şi potenţialul viti-vinicol al României, comunicările fiind susţinute de Sergiu Nedelea (preşedinte FSR), Marian Timofti (director tehnic şi de evenimente al FSR) şi Laurenţiu Achim (vicepreşedinte FSR). Simpozionul va fi urmat de o degustare de vinuri (susţinută de FSR) şi o degustare de distilate româneşti (susţinută de Asociaţia Barmanilor Profesionişti).

Din delegaţia japoneză fac parte dnii Oka Masaharu – preşedintele Asociaţiei Somelierilor din Japonia (JSA), Horiuchi Tashiao – campionul naţional al somelierilor din Japonia, precum şi membri ai Asociaţiei de Afaceri Româno-Japoneze (JRBA).

Chiar dacă nu este o ţară vinicolă prin excelenţă, Japonia a manifestat adeseori interes pentru vinurile europene, cele mai bune dintre ele fiind servite la dineuri oficiale şi evenimente importante chiar şi în Palatul Imperial. Pe de altă parte, ar trebui să menţionăm recenta prezenţa a producătorilor de vin din Japonia la Challenge International du Vin de la Bordeaux, unde nu mai puţin de 33 de vinuri japoneze au intrat în concurs, alături de alte 4600 provenind in 35 de ţări ale lumii.

×