x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cand arta are gust

Cand arta are gust

26 Apr 2006   •   00:00
Cand arta are gust
HOROSCOP GASTRONOMIC

FEMEIA. Caracterizata de un acut simt artistic, femeia din zodia Taurului este dintre acelea carora le place sa faca din preparatele lor mici opere de arta. Extrem de sensibila si de inventiva, ea este in acelasi timp pasionata de gustul natural al alimentelor. Provenind dintr-o zodie de pamant, semn fix, va aprecia mai cu seama alimentele care nu contin produse de sinteza si, de asemenea, tot ceea ce are stricta legatura cu pamantul. Toate radacinoasele vor fi pe lista lor de alimente preferate si, bineinteles, legumele si fructele.

Persoane extrem de rabdatoare, femile din semnul Taurului isi vor folosi aceasta calitate si in bucatarie. Tot ceea ce prepara trebuie sa fie din alimente de cea mai buna calitate, extrem de bine curatate si frumos aranjate pe farfurie. Niciodata nu vor prefera un produs de tip fast-food unuia preparat in casa. Tocmai de aceea pot avea uneori probleme cu greutatea, intrucat pe lista lor de alimente preferate se afla o varietate mare de sosuri, alaturi de mancarea gatita. Chiar daca nu apreciaza foarte tare carnea, daca e bine preparata o vor savura cu placere. Cu atat mai mult daca e gatita cu manuta lor. Intr-un cuvant, pentru femeia din zodia Taurului orele de bucatarie sunt in acelasi timp act artistic si posibilitate de a-i cuceri pe ceilalti.

BARBATUL. Spirit liber si inventiv, barbatul din zodia Taurului poate da adesea dovada de incapatanare, dar si de initiativa. Este o persoana care oscileaza: se poate inalta pe treapta cea mai inalta a simtirii si a gandirii, in acelasi timp ramanand bine infipt in pamantul care il reprezinta ca semn zodiacal. Nu este pasionat de gatit, dar atunci cand se hotaraste sa intre in bucatarie, gateste cu mare placere, incercand sa le dovedeasca celorlalti cat de talentat este. Ca si femeia din zodia Taurului, este pasionat de designul preparatelor. Nu pot aprecia o mancare urat servita, oricat de gustoasa ar fi.

Nici unul dintre gusturile sintetice nu reuseste sa-l incante si de aceea, ori de cate ori are prilejul, vrea sa le dovedeasca celorlalti ca cel mai bun gust este tot cel natural. Legumele in starea lor naturala, sufleurile, mancarurile usoare il atrag peste masura. Asta nu inseamna insa ca in el nu se ascunde un mic gurmand care isi cere din cand in cand dreptul la bucate din carne, ceva mai grele, care adesea ii pot afecta sistemul digestiv destul de sensibil. Important este sa aiba grija sa nu-si deregleze echilibrul de vitamine.

TOP CULINAR
  • LEGUME cel mai gustos aliment.
  • DULCE orice are fructe e delicios.
  • CARNE daca e bine gatita.
  • PESTE din cand in cand...
  • Pe primul loc in topul preferintelor, legumele
    CIUPERCI LA CUPTOR
  • INGREDIENTE: 800 g ciuperci, sare, piper, patrunjel verde, ulei
  • PREPARARE: Se aleg ciuperci mari si carnoase. Coditele lor se taie foarte marunt, adaugandu-se peste ele sare, piper pisat si patrunjel tocat. Se umplu palarioarele ciupercilor cu aceasta compozitie. Ciupercile astfel umplute se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se stropesc cu ulei si lamaie, dupa care se introduc in cuptorul incins. Se tin 20-25 de minute. Se servesc reci sau calde, dupa preferinta.
  • Pe locul doi in topul preferintelor, fructele
    SALATA DE FRUCTE
  • INGREDIENTE: un ou, 50 g de lapte, doua linguri cu crema de vanilie, fructe proaspete (doua mere, o banana, doua kiwi, o portocala), ciocolata de menaj.
  • PREPARARE: Laptele, oul, romul si crema de vanilie se amesteca si se bat bine pana se omogenizeaza, dupa care se lasa o noapte la rece. Se toarna peste fructele proaspete (taiate cubulete). Dupa preferinta, deasupra se poate rade ciocolata.
  • ×