x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cartofi umpluţi cu carne

Cartofi umpluţi cu carne

17 Ian 2011   •   17:05
Cartofi umpluţi cu carne
146948-bucate13-20-page-4-image-0001.jpgIngrediente: un kg cartofi albi, 500 g carne de porc, 75 g orez, două ouă, o ceapă, un fir de praz, un ardei gras, 5 g cimbru, 400 g bacon feliat, 4 căţei de usturoi, 30 g unt, 125 ml lapte, 300 g smântână, doi castraveţi,  mentă, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:
1 Carnea de porc se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi prazul tocate, se prăjesc în puţin ulei încins, apoi se condimentează cu sare şi piper.

2 Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă la răcit. Într-un bol se amestecă bine car­nea cu orezul, ardeiul gras tăiat cubuleţe, sare, piper, cimbru şi usturoi pisat.

3 Se adaugă ouăle, untul şi laptele dulce rece şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Cartofii se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească puţin, se curăţă şi se taie în jumătăţi.

4 Se îndepărtează mijlocul cu o lin­­guriţă şi se lasă să se ră­ceas­că. Se umplu cu compoziţie, se aşază pe o tavă tapetată cu hâr­tie de copt şi se introduc în cup­torul încins pentru 20 de minute.

5 Se aşază deasupra feliile de bacon, se introduc din nou în cuptor şi se lasă până se prăjeşte baconul.

Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos din smântână, castraveţi verzi, mentă, sare, piper şi ulei.
Băutura: Cabernet

×
Subiecte în articol: preparate din carne