Mod de preparare:
1 Carnea de porc se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi prazul tocate, se prăjesc în puţin ulei încins, apoi se condimentează cu sare şi piper.
2 Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă la răcit. Într-un bol se amestecă bine carnea cu orezul, ardeiul gras tăiat cubuleţe, sare, piper, cimbru şi usturoi pisat.
3 Se adaugă ouăle, untul şi laptele dulce rece şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Cartofii se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească puţin, se curăţă şi se taie în jumătăţi.
4 Se îndepărtează mijlocul cu o linguriţă şi se lasă să se răcească. Se umplu cu compoziţie, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins pentru 20 de minute.
5 Se aşază deasupra feliile de bacon, se introduc din nou în cuptor şi se lasă până se prăjeşte baconul.
Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos din smântână, castraveţi verzi, mentă, sare, piper şi ulei.
Băutura: Cabernet
Citește pe Antena3.ro