x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

16 Noi 2018   •   23:10
Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea Recordurilor, potrivit BBC.

Jamón – așa numesc spaniolii șunca – este consumată de iberici de peste 2000 de ani. Poetul roman Martial a scris că mânca această șuncă în secolul I în ceea ce numim acum Spania. Până în zilele noastre, jamón este o parte esențială a culturii acestei națiuni. Spaniolii consumă 160.000 de tone pe an, iar străinii îi prind gustul și exporturile cresc.

Porcii care produc șunca specială sunt hrăniți cu ghinde. Diferitele specii de stejar din regiune fac ghinde în perioade diferite, așa că porcii au ce mânca de la mijlocul toamnei până la începutul primăverii. Restul anului, porcii mănâncă iarbă, măsline, nuci și fructe de pădure, pe lângă cereale organice și legume.

Aceștia cresc în trei ani la greutatea ideală, de 170kg – dublu față de porcii crescuți în peninsulă prin metodele clasice.

 

 

×
Subiecte în articol: jamon carne de porc Spania