OCHIUL SOACREI
MONICA ANDRONESCU
Un pahar curat indulceste intotdeauna soacra
|
Am pregatit niste conserve de toamna, un cozonacel (ca nora-mea habar n-are sa faca) si, ca sa vada ca ma duc cu ganduri pasnice, am zis sa-i duc si un ghiveci c-o muscata (ca ea n-ar fi avut nici o floare daca nu i-as mai fi dus eu una cand au implinit un an de casnicie). Dar vorba ceea: "Socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ". Inca de cum mi-a deschis usa mi-am dat seama ca vizita mea nu era deloc asteptata. Bag seama ca alta data, cand o anuntam ca vin, facea eforturi sa fie ordine in casa (ceea ce numeste ea ordine) si mancare pe masa.
Acum am luat-o ca din oala, de mi-a trecut si cheful de impaciuire si tot. Pai cum sa nu te infurii cand vezi cum nora ta lasa floarea pe care tu i-ai daruit-o la un an de casnicie sa se usuce acolo in ghiveci! Si eu care-i mai adusesem una. Lasâ ca, mai bine, i le iau inapoi pe-amandoua. Pe urma vrea sa-mi ofere ceva de mancare si ce credeti ca-mi da? Niste paine cu branza si salam. Auzi! Sa n-aiba ea in casa nimic gatit! Sa vezi cum bate vantul prin frigider! Nu gasesti o oala cu mancare nici de-ai cauta-o cu lumanarea. Pai, in atare conditii, cum sa nu te superi? Cum sa-ti mai pastrezi calmul? Si casa vraiste. Va vine sa credeti asa ceva? Am vazut chiar si o panza de paianjen intr-un colt.
Citește pe Antena3.ro
POVETE
ALUAT. Cand intindeti aluatul dospit, dupa ce l-ati framantat, nu trebuie sa mai presarati faina pe planseta, ci numai sa ungeti bine cu ulei atat planseta, cat si sucitorul.
TEHNICA. Daca nu puteti scoate cozonacul din forma, acoperiti-l o data sau de doua ori cu un servet umed ori tineti forma deasupra aburului.
SERVIRE. Nu taiati cozonacul inainte de a se raci.