x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman recomandă kimchi de castravete

0
15 Ian 2017 - 18:43
Chef Paul Siserman recomandă kimchi de castravete Daniel Barnuti
Vezi galeria foto

Poate că unii dintre voi, mai ales cei pasionați de bucătăriile asiatice, sunteți familiari cu kimchi.  Ei bine, pentru cei care nu știu despre ce vorbim, Kimchi este un preparat tradițional corean realizat din amestecul de legume și alte ingrediente (chiar și carne în unele rețete). Există peste 100 de tipuri, iar printre cele mai cunoscute sunt kkakduki (ridiche iute), oi sobagi (castravete), bossam (rulouri de kimchi) și chonggak (ridiche tânără). Kimchi înseamnă și un procedeu de fermentare a legumelor, asemănător cu procesul de murare de la noi.

Coreenii consumă mai multe tipuri de kimchi, în funcție de anotimpuri. De exemplu, pa kimchi (ceapa verde) - primăvara, oi sobagi (castravete) - vara, varza napa - toamna și dongchimi (kimchi de ridiche de apă) - iarna. Fiecare regiune din Coreea are propria versiune de kimchi – în capitala mâncării, Jeonju, kimchi tinde să aibă arome mai puternice datorită folosirii din abundență a sosului de pește și a fructelor de mare. Bossam kimchi se folosește, de obicei, în ocazii speciale, pe când kimchi de varză napa se poate găsi la fiecare cină zilnică.

Dacă ne uităm în istorie, descoperim faptul că Kimchi a fost inventat ca urmare a lipsei unor metode de congelare, mai exact a frigiderelor. În secolul al XII-lea, coreenei au dezvoltat un sistem de sărare și fermentare a legumelor pentru perioada de iarnă. În fiecare toamnă, familiile se aduneau laolaltă pentru a face kimjang, un ritual comun de preparare a kimchi. Fiecare familie contribuia cu ingrediente și ajuta la elaboratul proces de sărare, tăiere, mixare și pregătire a kimchi, astfel încât să aibă legume proaspete pe timpul întregii ierni. Rădăcinile kimchi datează în secolul al VII-lea Î.H., dar abia în secolul al XVIII-lea era noastră și-a aflat semnătura pe care o știm azi. Spre exemplu, ardeiul roșu a ajuns în Coreea abia după invazia japoneză din 1592, fiind folosit 200 de ani mai târziu.

Ceea ce mulți nu știu este că pentru Coreea kimchi are o importanță aparte. Atât de mare, încât a fost trimis și în spațiu. În momentul în care Coreea de Sud a pregătit prima misiune spațială în 2008, kimchi a fost inclus în plan. Oamenii de știință au fost interesați să afle dacă bacteria din kimchi va reacționa la radiațiile și razele cosmice din spațiu. Astfel, guvernul corean a cheltuit milioane pentru a reduce nivelul bacterian și de miros cu aproximativ 50 de procente. Rezultatul? Cercetătatorii au descoperit noi adevăruri despre cum pot încetini procesul de fermentare. Iar ca prim efect pozitiv, aceste descoperiri au permis exportul kimchi în întreaga lume.

Așadar, haideți să descoperim și noi o rețeta de oi sobagi sau kimchi de castravete.

Ingrediente:

Castraveți (2 bucăți)      

Fulgi de ardei iute (10 gr.)

Ulei de susan (20ml.)

Ceapă verde (4-6 bucăți)

Ceapă alba (1 bucată)

Usturoi (3-4 căței)

Ghimbir (5-10 gr.)

Sare

Zahăr (1 linguriță)

Mod de preparare:

Se taie castraveții în bucăți de cca. 5-8 cm. lungime, apoi se crapă în 4 și amestecă împreună cu sarea. Se lasă deoparte cam două ore.

Se taie ceapa verde, se rad usturoiul și ghimbirul.

Se amestecă toate ingredientele și se pun într-un container închis ermetic (un borcan sau o caserolă). Se lasă la temperatura camerei peste noapte. Se păstrează în frigider.

Kimchi de castraveți poate fi un side dish, dar și o masă principal vegetariană.

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

www.paulsiserman.ro

Citeşte mai multe despre:   kimchi de castravete

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte
Dacă anotimpul tău favorit e iarna, cu siguranță la munte te simți în mediul tău natural. Fie că îți place să schiezi, să mergi în drumeții sau pur și simplu alegi această destinație ca să te relaxezi, ...

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani
Galerie Foto Dimineţile încep să aibă iz maramureşean la Neatza cu Răzvan şi Dani. Matinalii le-au făcut ieri o surpriză telespectatorilor şi au anunţat cea mai nouă colaborare a emisiunii cu unul dintre cei mai...

Produsele Clearspring acum si in Romania

Produsele Clearspring acum si in Romania
Clearspring este un brand creat de o afacere de familie angajată de peste 25 de ani în promovarea alimentelor fine organice şi a specialităţilor japoneze tradiţionale. Gama lor de produse este premiată şi...

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc
Galerie Foto Magnetella este un proiect inedit ce a luat naștere din dragoste pentru frumosul românesc.  Își  propune să redescopere și să  readucă în atenție tradițiile, obiceiurile şi stilul de viață au...

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi
Culturile agricole, indiferent de dimensiunea suprafetei de teren pe care sunt cultivate, trebuie ingrijite corespunzator inca din momentul semanarii si / sau plantarii, astfel incat acestea sa creasca viguros si sa fie...

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !
Pietrele semipretioase au atat de multe proprietati misterioase! Conform cristaloterapiei, fiecare dintre ele este capabila sa transmita purtatorului energie pozitiva. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cele potrivite...

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor
Indiferent că vrei să ai parte de o sursă de venit alternativă sau doar să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, reciclarea este răspunsul la orice întrebare. Așa se face că numeroase centre de...

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro
Daca vrei sa cumperi o rochita deosebita pentru mica ta printesa, atunci poti sa apelezi la Paulina. Aici se pune accentul pe calitate in intreg procesul de comanda, livrare si in constructia rochitelor. Experienta de cu...

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9.3...

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare
Galerie Foto Una dintre destinațiile turistice cele mai căutate din țara noastră, în acest an, a fost Delta Dunării. Distanțele mari între pensiuni și separarea micilor localități pescărești prin mari întinderi de ape...

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici
Galerie Foto O excursie în Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei, este bine-venită în această perioadă. În această parte mai puțin cunoscută a României, vizitatorii descoperă multe posibilități de a se întâlni cu...

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9
Galerie Foto Bănățean mândru, Alin Georgescu a fost exact ce recomandă medicul în cea de-a șaptea ediție iUmor, sezonul 9, difuzată seara trecută la Antena 1!...

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite. Începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite.  Începe ultima săptămână  a degustărilor pe nevăzute
Galerie Foto Luni seara începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute. Chefii mai au foarte puțin până își vor face echipele cu care pornesc în lupta pentru marele premiu din sezonul 8. Cele trei amulete rămase...

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de  undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public  Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon
Galerie Foto Distracţie la cote înalte, aşa poate fi descrisă cea de-a şaptea gală a celui de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, câștigată aseară de Adriana Trandafir şi Romică Ţociu cu o excelentă transformare în...

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic
Certificatul de performanță energetică, mai cunoscut sub numele de certificat energetic este un document legal introdus și în țara noastră la solicitarea Uniunii Europene.   Ce este un certificat energe...
Serviciul de email marketing furnizat de