Cumvaplace.ro l-a pregătit din carne tocată amestec, dar e mult mai gustos dacă veți folosi carne de vită. Și, dacă vă sunt pe plac, mai puteți pune și boabe de porumb. Dar nu uitați să adăugați pe lista de cumpărături 1-2 pungi de nachos și câteva sticle de bere. Poftă bună să aveți!
INGREDIENTE
-
2 conserve de fasole roșie boabe
-
250 g carne tocată amestec (vită și porc)
-
1 conservă de roșii tocate în suc propriu
-
1 ceapă
-
1 cațel de usturoi
-
½ ardei gras roșu
Citește pe Antena3.roO tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos -
¼ ardei iute
-
1 foaie de dafin
-
1 linguriță de fulgi de chili
-
1⁄2 linguriță de boia
-
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
-
100 g cheddar/cașcaval
-
Oregano
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins.
- Adăugați carnea tocată, amestecați bine și condimentați cu sare, piper, dafin, oregano, boia. După câteva minute, puneți și ardeii tocați mărunt.
- Adăugați și roșiile tocate, cu tot cu suc, și lăsați să fiarbă 10-12 minute, la foc domol. Când carnea și sosul sunt fierte, adăugați fulgi de chili și fasolea bine scursă.
- Dacă sosul scade prea mult, completați cu puțină apă caldă. Amestecați și după 2-3 minute stingeți focul.
- Dacă vasul în care ați pregătit chili con carne poate fi pus în cuptor, presărați deasupra cașcavalul sau brânza cheddar rase și dați la cuptor 10 minute, cât să se gratineze brânza. Dacă vasul nu poate fi pus în cuptor, turnați compoziția într-un vas de yena sau de porțelan, radeți brânza și dați la cuptor.
- Noi am mâncat chili con carne cu nachos, acele chipsuri din mămăligă. Foarte bună această combinație!