Masa pe care o pregatim pentru noaptea dintre ani necesita foarte multa atentie. Pregatirile trebuie sa inceapa cu cateva zile inainte, mai ales daca avem nevoie de ingrediente speciale pentru preparate.
Meniul trebuie stabilit cu o saptamana inainte, avand grija si de preferintele celor invitati. O masa cu specific romanesc nu o sa dea niciodata gres. Asa incat, daca alegeti sa va ospatati invitatii cu piftie, carnati, sarmale, caltabosi si alte asemenea bucate, veti fi la inaltimea evenimentului. Nu trebuie uitat insa de latura moderna a gastronomiei. Tacamuri si vesela speciale, cu motive specifice acestei seri, lumanari pe masa si, nu in ultimul rand, aranjarea mancarurilor pe farfurii. Gospodinelor nu trebuie sa le fie teama de jocul de culori. Gogosarii strecurati cu grija pe platourile de aperitive, frunzele de salata drept pat pentru fripturi, bucatelele de morcovi introduse in aspic vor da un plus de culoare si de rafinament mesei. Daca alegeti sa preparati ceva modern, cu ingrediente exotice, interesati-va inainte daca oaspetilor le plac. In caz contrar, riscati sa va lasati invitatii flamanzi.