x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Clubul vinurilor

Clubul vinurilor

de Veronica Guzun    |    02 Iul 2005   •   00:00
Clubul vinurilor

In ultimii ani, localurile bucurestene au tendinta sa se diversifice. Ele cauta o nisa in care sa aiba exclusivitate. Mai nou, in Capitala, au aparut si cluburi de vinuri.

In Romania, un club de vinuri inseamna un local unde vizitatorii pot sa aleaga dintr-o gama foarte diversa de vinuri o licoare pe plac. Ivan Silviu, patron al unui asemenea club din Bucuresti, ne-a spus ca in incinta se organizeza lunar de-gustari. Salile special amenajate au o capacitate de 100-150 de persoane. La asemenea ocazii, vinul pentru degustare este din partea casei. In fiecare luna se prezinta vinuri dintr-o podgorie din Romania. La degustare sunt invitati oenologi si specialisti din acea zona. De asemenea, sunt nelipsiti si vizitatorii intamplatori. "Drept gustare, amatorii de licoare a zeilor primesc paine si mere", ne-a spus Ivan Silviu. Acest club are o colectie de 450 de sortimente de vinuri din tara si de peste hotare. Cea mai veche sticla pe care o detine este o Feteasca Neagra de Valea Calugareasca din 1954. Localul insa nu vinde doar vin, ci si bauturi racoritoare sau alte bauturi alcoolice.

Pe de alta parte, oenologul Ion Pusca ne-a explicat ca un Wine Club este un loc unde se intalnesc tinerii somelieri pentru a face schimb de pareri cu privire la vinurile degustate.

ON LINE. Pe Internet, denumirea de Wine Club este atribuita magazinelor virtuale care comercializeaza spumante si vinuri albe, rosii, roze, din diferite colturi ale lumii. Intr-un asemenea club te poti inscrie direct, daca trimiti un mail la adresa lor. Astfel, vei primi in casuta postala toate informatiile cu privire la noile aparitii si la ofertele clubului. Cei care fac o comanda mai mare primesc in dar o sticla de vin. De asemenea, clientii sunt asigurati ca daca nu le place vinul primit, acesta poate fi inlocuit cu un altul, la alegerea cumparatorului, in limita sumei achitate. In prezent exista fabrici de vinuri care detin un asemenea club, cu ajutorul caruia isi comercializeaza produsele. Preturile sunt incepand de la 5 euro sticla, in functie de anul recoltei, calitatea vinului si de podgorie.

×
Subiecte în articol: gastronomie club vinuri