x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Condimentul care detoxifică organismul și reduce pofta de mâncare

Condimentul care detoxifică organismul și reduce pofta de mâncare

de Redacția Jurnalul    |    19 Noi 2023   •   18:40
Condimentul care detoxifică organismul și reduce pofta de mâncare

Dă savoare şi gust mâncării, însă poate aduce şi multiple beneficii pentru sănătate, dar mai ales pentru siluetă, deoarece acest condiment detoxifică organismul și reduce pofta de mâncare.

Este vorba despre piper, unul dintre cele mai vechi condimente folosite în lumea întreagă pentru diverse preparate culinare, băuturi și chiar deserturi.

Încă din vremuri de mult apuse, piperul și-a demonstrat versatilitatea, dovedindu-și cu încăpățânare calitățile, astfel că în antichitate era adus în dar zeilor, a fost folosit că moneda de schimb, considerat comoară, moneda în care se plăteau taxe și chirii, consumat că și medicament, a fost și este cel mai comercializat condiment din lume, iar în prezent se bucură de titlul de Rege al condimentelor.

Boabele de piper sunt de mai multe tipuri, iar gustul lor este ușor diferit.

Piperul este de mai multe feluri, toate cu multiple beneficii pentru sănătate: piper negru, piper alb, piper verde, piper roşu sau piper roz.

Însă cel care detoxifică organismul și care taie pofta de mâncare este piperul roşu. Este mai rar folosit decât celelalte soiuri dar și mai rafinat, motiv pentru care îl regăsim în preparatele mai sofisticate,unde gătitul este dus la nivel de artă.

Piperul roșu are o aromă dulceagă și foarte puțin picantă, în comparație cu celelalte tipuri de piper. Totuşi, în combinaţie cu alte mirodenii poate căpăta o aromă subtilă, deosebită, fiind, în general, preferat pe lângă preparate din peşte şi legume. Un alt secret mai puţin ştiut este că piperul roșu poate să înlocuiască sarea.

Piperul roșu. Ce se întâmplă în organismul tău dacă îl consumi zilnic?

 stimulează metabolismul

Piperul roșu stimulează metabolismul și de asemenea, conține capsaicină. Acest ingredient activ induce rapid starea de sațietate după consum. Astfel, dacă mănânci un preparat care are și piper roșu, îți va ține de foame.

detoxifica organismul

Dincolo de faptul că poate detoxifica organismul, piperul roșu ajută și la arderea grăsimilor, mai ales a grăsimii depuse pe abdomen.

alungă durerile de cap

Când piperul roşu ajunge în stomac, creierul elimină endorfine, nişte substanţe chimice care elimină durerea în mod natural.

îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

Capsaicina din boabele de piper roşu este extrem de eficientă la îmbunătăţirea fluxului sanguin, chiar şi în cele mai mici spaţii, cum ar fi capilarele.

întărește sistemul imunitar

Ingredientele active din piperul roşu contribuie la decongestionarea căilor nazale. Mi mult decât atât piperul rosu este o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant care ne ferește de virusuri şi ne întărește sistemul imunitar.

Contraindicaţii consum piper roşu

Consumul de piper roşu nu este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni gastro-intestinale, gravidelor sau mamelor care alăptează, persoanelor care urmează un tratament cu anticoagulante.

 

×
Subiecte în articol: piper mancare