x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum alegi înghețata sănătoasă. Rețetă de înghețată foarte simplu de făcut acasă

Cum alegi înghețata sănătoasă. Rețetă de înghețată foarte simplu de făcut acasă

de Andreea Sava    |    18 Iul 2016   •   17:57
Cum alegi înghețata sănătoasă. Rețetă de înghețată foarte simplu de făcut acasă
Sursa foto: FOTO: zikata.wordpress.com
Înghețata este alimentul favorit vara. Din păcate, însă, nu este foarte recomandată. În mod paradoxal, pe vreme caniculară, corpul nostru are nevoie de cald, nu de rece. Recomandate sunt ceaiurile călduțe, fresh-urile din fructe sau iaurturile.
 
Înghețata, fiind rece, provoacă organismul la autoreglare așa că acesta va produce mai multă căldură și temperatura sa va crește, în loc să scadă.
 
Așa că, dacă tot nu vă puteți abține de la înghețată, mâncați-o încet, țineți-o în gură până se topește și nu mai e la fel de rece și abia apoi înghițiți-o.
 
Și fiți foarte atenți la ingrediente atunci când o cumpărați. Cel mai probabil conține mult zahăr iar cantitatea recomandată de zahăr pe zi este de 40 de grame. De asemenea, nu alegeți produsele light, adică degresate. Scăpați de grăsime însă acestea conțin o cantitate și mai mare de zahăr.
 
În plus, înghețata din comerț conține mulți conservanți și coloranți, celebrele E-uri care, după cum știți, sunt periculoase pentru sănătate. Iar problema este că o dați, în special, copiilor. În aceste condiții, în niciun caz nu este recomandat să o cumpărați din surse care nu vă pun la dispoziție ingredientele. Cum ar fi aparatele de la colț de stradă.
 
Și știu că e greu mai ales să vă țineți copiii departe de înghețată. Așa că mai bine faceți un efort și le preparați una sănătoasă, în casă.
 
VEZI rețeta de înghețată de la doctor Menci, pe andreeasava.ro

×