x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum se pune varza murată la butoi. Află preţioasele secrete de la Radu Anton Roman

Cum se pune varza murată la butoi. Află preţioasele secrete de la Radu Anton Roman

27 Oct 2018   •   09:00
Cum se pune varza murată la butoi. Află preţioasele secrete de la Radu Anton Roman

Varza murată este extrem gustoasă şi nu trebuie să lipsească din reţetele de sărmăluţe, însă multe dintre noi fac greşeala de a o pune la acrit în butoaie de plastic. Aşa că am adunat cele mai bune ponturi într-o amplă listă, aşa cum ne învaţă Radu Anton Roman în celebra carte „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, pentru ca varza pe care o pui la murat în butoi să iasă perfect.

Ai nevoie de 20-25 de verze, 20 crengi de mărar uscat, 10 rădăcini de hrean, 10 legături de cimbru uscat, 4-5 pumni boabe de porumb, sare, cam 1,5 kg, grunjoasă, 1 pahar piper boabe, 3-4 gutui galbene.
Cum se pune varza murată la butoi. Află preţioasele secrete de la Radu Anton Roman – Cum pregăteşti verzele şi butoaiele

Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate

* Butoiul trebuie să fie de stejar. Poţi păstra în el diverse tipuri de ţuică (dacă vrei ca varza să aibă o zeamă limpede). De asemenea, este indicat ca butoiul să aibă o cana, adică un cep de lemn sau de metal, fixat în el, prevăzut la capătul liber cu un robinet.

....................

Citește continuarea AICI

×