x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cuşcuş cu carne de vită

Cuşcuş cu carne de vită

18 Ian 2011   •   22:00
Cuşcuş cu carne de vită

147155-bucate13-20-page-6-image-0001.jpgIngrediente: un kg carne de vită, 300 g cuşcuş, 4 g scorţişoară, două linguri cu miere, 500 ml supă de pui, 30 g pastă de tomate, două cepe, doi morcovi, 300 g ciuperci, 5 g ghimbir ras, 3 g coriandru, sare, piper, rozmarin, ulei, coajă de lămâie.

Mod de preparare:
1 Carnea de vită se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune într-un bol. Se amestecă bine cu ghimbirul ras, coriandrul şi puţin ulei. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum patru ore.

2 Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă, se spală, se dau pe răză­toarea cu ochiuri mari şi se pun peste ceapă. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pune carnea şi se prăjeşte până devine aurie.

3 Se pun legumele tăiate, ciupercile întregi sau tăiate bucăţi, sare şi piper după gust. Se toarnă supa de pui, se acoperă cu un capac, se fierb la foc mediu până ce carnea s-a înmuiat şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Se adaugă sucul de roşii, mierea, scorţişoara şi rozmarin după gust.

4 Se amestecă, se acoperă cu capacul şi se introduce în cuptorul încins 20 de minute. Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se pune în farfurii şi în mijloc se toarnă sosul fierbinte.

Sfat: Cuşcuşul se poapte amesteca şi cu puţină coajă de lămâie rasă.
Băutura: Fetească Neagră

×
Subiecte în articol: preparate din carne