x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Daruri pascale

Daruri pascale

25 Apr 2005   •   00:00

Sarbatoarea Pastilor aduce cu ea si o serie de targuri de cadouri, unde mesterii populari ofera tot felul de produse artizanale traditionale romanesti.



  • de CRISTINA ANDREEA CATANA, VERONICA GUZUN

  • TRUDA. Cei mai multi incondeietori de oua au venit din Bucovina si sunt dornici sa-i invete si pe altii
    Evenimentele au loc pe tot cuprinsul tarii. Unul dintre cele mai reusite a avut loc la Vaslui la sfarsitul saptamanii trecute. Vizitatorii au putut chiar sa invete arta incondeierii oualor, fie in mod traditional, fie cu margele. De asemenea, au putut sa isi insuseasca tehnici de pictare a icoanelor pe sticla. Surpriza targului-atelier a fost prezenta a doi detinuti de la Penitenciarul Vaslui printre expozanti.

    LIPSURI. In perioada 22-24 aprilie a fost randul Capitalei sa ii stranga sub acelasi acoperis pe cei mai mari mesteri populari. Muzeul Taranului Roman este cel care, timp de trei zile, va obladui obiectele traditionale. Florin Colibaba, ceramist din Radauti, a fost insa dezamagit de faptul ca anul acesta la Targul de Florii nu este atat de multa lume prezenta. "Chiar daca este zi de lucru si este frig, tot nu inteleg de ce sunt asa de putini vizitatori", spune artistul. Astfel de manifestari vor avea loc in toata tara. Cei care vor sa le ofere celor dragi cadouri autentice romanesti pot fi siguri ca vor gasi in cadrul acestor tipuri de evenimente orice, de la turta dulce la costume populare sofisticate. Rodica Pop, organizatoarea Targului de la Vaslui, s-a straduit chiar sa aranjeze expozitia sub forma unei odai traditionale, pentru a da mai multa autenticitate evenimentului. La Targul de Florii de la Bucuresti, vizitatorii au putut degusta prajituri traditionale romanesti, specifice sarbatorilor pascale: pasca, cozonac si prajituri de casa pe care gospodinele le-au adus de la sute de kilometri, spre deliciul publicului.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie