x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Daruri perfecte pentru o zi perfectă

Daruri perfecte pentru o zi perfectă

de Maria Belu    |    11 Feb 2011   •   11:17
Daruri perfecte pentru o zi perfectă

151356-targuri.jpgTârgurile şi expoziţiile ce au loc la finalul acestei săptămâni se desfăşoară sub semnului Sfântului Valentin. Există diferite legende populare interesante despre Valentine’s Day, sărbătoare comercială adoptată destul de repede de tinerii români. Unele dintre ele leagă ziua Sfântul Valentin de obiceiurile păgâne, altele se referă la unul sau mai mulţi sfinţi ai bisericii din perioada Creştinismului timpuriu. Altele leagă această zi de începutul perioadei de împerechere a păsărilor. Popularitatea sărbătorii derivă, se pare, din combinarea tuturor acestor variante, împreună cu ideea de primăvară, anotimpul dragostei.

Cadouri dulci la Choco Fest

Specialităţile tradiţionale maramureşene, prăjiturile de casă, pralinele belgiene, dulciurile greceşti sau ciocolata cu piper sunt doar câteva din ingredientele unui festival de excepţie: Choco Fest. Evenimentul, găzduit de Foaierul Temişana al Sălii Radio din General Berthelot, va debuta azi la ora 10:00 şi îşi va închide porţile duminică la ora 20:00. Expopedia Internaţional SRL, organizatorul evenimentului, le promite bucureştenilor, care doresc să cumpere cadouri "dulci” pentru persoanele iubite din viaţa lor, dulciuri dintre cele mai diverse, dar şi multe alte surprize. Nu vor lipsi de la festival cozonacii, specialităţile din miere, baclavale cu vişine şi nici nenumăratele sortimente de cafea, iar cei mici, care-şi însoţesc la târg părinţii şi bunicii, vor primi baloane colorate şi, dacă doresc, vor fi pictaţi pe faţă.

Ghiocei la ASAS

Ediţia a 34-a a Târgului organizat în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole «Gheorghe Ionescu Siseşti» se desfăşoară sub semnul vestitorului primării: ghiocelul. Pe lângă delicioasele preparate tradiţionale cu care au fost obişnuiţi, la această ediţie bucureştenii vor găsi la târg şi prăjitura Ghiocel, desert ce va fi preparat în Atelierul gastronomic, inaugurat la prima ediţie din acest an. Sâmbătă, 12 februarie şi duminică, 13 februarie, începând cu ora 11:00, o echipă de gospodine din comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, vaprepara, după o reţetă tradiţională, inedita prăjitură. "Vă aşteptăm să gustaţi cea mai bună compoziţie, aşa cum ştim noi să o facem în Moldova şi cu care îi întâmpinăm, la zile de sărbătoare, pe vizitatori.  Din făină de la moara din Dumbrăveni, judeţul Suceava, o să facem o cocă cu apă, drojdie, zahăr şi puţin ulei. O să punem şi arome naturale: coajă de lămâie sau portocală. Apoi vom modela ghiocei şi flori dulci pe care le vom umple cu stafide sau cu caş şi mărar. Brânza o aducem din zona noastră, de la un producător  din  Săveni, judeţul Botoşani”, a spus una dintre componentele echipei de gospodine. De asemenea, bucureştenii vor găsi şi multe alte bunătăţi precum iepure copt la jar, muşchi de viţel umplut, ruladă din ficat de viţel etc. Organizatorii de la Media Link Bussines nu i-au uitat nici pe cei mici. Copiii vor fi invitaţi, sâmbătă, să planteze ghiocei în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole, apoi vor afla lengenda ghiocelului, iar cei mari, care vor face dovada cu buletinul că poartă numele de Ghiocel, vor primi un cadou de la organizatori.

Desert Expo

După ce aţi degustat din mâncărurile tradiţionale, dar şi vinurile româneşti trebuie să mergeţi şi la "Cea mai dulce expoziţie” din Bucureşti. Aici veţi găsi dulciuri dintre cele mai diverse precum praline, trufe, marţipan, torturi, gemuri, vinuri fine, dar şi multe alte bunătăţi, promit organizatorii. De azi, de la ora 10:00 şi până duminică, la ora 22:00, la Sun Plaza se desfăşoară "Cea mai dulce expoziţie”, ediţia a IV-a. Vizitatorii au ocazia să deguste dulciuri din cele mai alese, să cumpere diferite produse la preţuri promoţionale sau să participe la concursul "Cel mai bun desert”, distracţie acompaniată de muzică de jazz sau clasică.

Târg de Sfântul Valentin

Timp de şase zile (9-14 februarie), Galeria Dalles, din Capiatală, este gazda târgului Valentine’s Day Fair. Îndrăgostiţii vor găsi aici cadoul perfect pentru persoanele speciale din viaţa lor precum măşti veneţiene, accesorii provensale, bijuterii şi lumânări lucrate manual, creaţii handmade ale unor artişti renumiţi, accesorii şi pielărie din India, Peru, Marea Britanie etc. Cuplurilor de îndrăgostiţi, care doresc să petreacă o seară romantică, Valentine’s Day Fair le propune să cumpere un pacahet de weekend special pregătit pentru această ocazie. Programul târgului este zilnic de la 10:00 la 20:00.

Cadouri unicat

Institutul Geologic al României le-a pregătit surprize atât cuplurilor de îndrăgostiţi, cât şi pasionaţilor de pietre preţioase. De la 10 februarie şi până la 13 februarie, între orele 10:00 – 19:00, este deschisă, la Muzeul Naţional de Geologie, expoziţia cu vânzare «Târgul de Sfântul Valentin» de unde amatorii de cadouri speciale pot alege daruri ideal dintr-o gamă bogată de petre preţioase şi semipreţioase. Vedetele incontestabile ale evenimentului sunt cristalele din cuarţ roz, şlefuite şi neşlefuite, despre care cunoscătorii spun că aduc noroc în dragoste. Preţul unui bilet va fi de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii.

Amore, Love, Iubire...

Distracţie, poze în ipostaze haioase, dar şi ciocolată, săpunuri parfumate cu miros de trandafir, uleiuri pentru masaj, pietre semipreţioase montate pe bijuterii speciale etc., pe toate le găsiţi, în perioada 7-14 februarie, la târgul organizat de Hello Events, în pasajul Intercontinental de la Universitate. Lorina Bălteanu, este prezentă la târg cu o expoziţie spectaculoasă ce a făcut furori la Paris, iar Junona Tutunea are un stand de "cadouri inspirate” ea putând personaliza, pe loc, un cadou special pentru perechile de îndrăgostiţi. Târgul este deschis între orele 10:00 şi 20:00.

Sărbătorile tinereţii

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti”, din Capitală, organizează, duminică, 13 februarie, în cadrul Programului Sărbătorile Tinereţii, Sfântul Valentin la Muzeul Satului. Concerte de muzică clasică, balet, teatru, poveştile cafelei, teatru de umbre, recital de harpă solo, concursuri cu premii etc., toate acestea le vor oferi  o zi a iubirii magică, la Muzeul Satului. Îndrăgostiţii vor fi aşteptaţi, începând cu ora 11:00, cu  miere, turtă dulce, ceaiuri, cafea şI vinuri dulci, iar cei mai curajoşi dintre ei, care vor face cele mai frumoase declaraţii de dragoste, vor primi în dar, din oră în oră, cărţi, vin, articole de îmbrăcăminte şi cafea. Cei care poartă numele de Valentin sau Valetina vor avea acces în muzeu doar cu... buletinul.

×