SNITEL VIENEZ
INGREDIENTE: Carne de vitel (capac sau pulpa), faina, ou, pesmet, unt, o lamaie, patrunjel verde, sare, piper.
PREPARARE: Carnea se taie in bucati potrivite, cu grosimea de 1 centimetru, apoi se bat putin, fara a se subtia, ci atat cat sa se rupa fibrele, din loc in loc, ca sa nu se stranga la prajit. Fiecare bucata de carne se sareaza si se pipereaza, apoi se trece prin faina, ou batut cu furculita (si un pic de sare) si pesmet. Se bat bine intre palme pentru ca pesmetul sa se lipeasca numai cat este necesar. Se prajesc in ulei, iar daca acesta scade, se mai completeaza. Cand sunt gata, pe fiecare snitel se asaza o felie de lamaie, iar deasupra o bucatica de unt presarata cu patrunjel verde.
SNITEL PARIZIAN
INGREDIENTE: Carne de vitel (capac sau pulpa), felii subtiri de sunca slaba, felii de cascaval de jumatate de centimetru grosime, faina, ou, pesmet, sare, piper, ulei.
PREPARARE: Carnea de vitel se taie in felii de 1 centimetru grosime si se bat pana cand isi dubleaza suprafata. Fiecare bucata de carne se indoaie pe jumatate si in mijloc se introduc o felie de sunca si una de cascaval. Snitelele se trec prin faina, ou si pesmet, apoi se prajesc. Se servesc fierbinti, pentru a evita intarirea cascavalului.
SNITEL UMPLUT
INGREDIENTE: Muschi de porc sau de vitel (se poate folosi si piept de pui, de
curcan, carne de iepure sau de miel), slanina, patrunjel, marar, ceapa, usturoi, masline,
castraveti si gogosari (proaspeti sau din conserva).
PREPARARE: Carnea se bate, apoi se unge cu o compozitie mai picanta: slanina afumata taiata marunt, patrunjel, marar, ceapa, usturoi, castraveti si gogosari, masline, toate fiind taiate marunt. Snitelul se indoaie, ascunzand in interior umplutura, apoi se da prin faina, ou si pesmet. Se prajesc in ulei si se servesc calde, cu garnitura de cartofi natur sau prajiti.
SNITELE CU CEAPA
INGREDIENTE: 400 gr de carne (vitel, porc, pui, curcan), 300 gr ceapa, 100 ml suc de rosii, 100 ml de vin alb, condimente (ienibahar, piper, dafin, boia, sare), 3 catei de usturoi.
PREPARARE: Carnea se taie in bucati de 1 centimetru grosime, care se bat foarte bine. Intr-o cratita se incinge uleiul si apoi se prajesc snitelele (carnea trecuta prin faina si ou), cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin. In uleiul ramas se caleste la foc mic ceapa taiata felii. Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, condimentele si apa, cat sa cuprinda bine ceapa. Se adauga snitelele si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand se inmoaie carnea. Se adauga din cand in cand apa, daca aceasta a scazut. La sfarsit se pune si usturoiul pisat. Se serveste cu piure de cartofi sau garnitura de orez.
|