Ultima saptamana din Postul Craciunului este marcata in Jurnalul de Bucatarie printr-o serie de materiale menite sa va aduca in case atmosfera de sarbatoare. De aceea va prezentam o fasole fericita. Si nu oricum, ci una batuta si garnisita cu ceapa tocata si calita.
CRISTINA CATANA
Si uite asa, gustul usturoiului se combina cu dulceata cepei intr-o impletire fericita de arome. Si ca sa ne obisnuim papilele gustative cu "ploaia" de carne care va veni, va vom servi "carne de post" cu mujdei de usturoi.
Pentru ca sarbatoarea Craciunului inseamna nastere, va conducem pana la Drobeta Turnu-Severin, la Manastirea Vodita, care a renascut pe malul paraului cu acelasi nume. Mai mult de atat, ea a fost construita din eforturile Sfantului Nicodim, pe care Biserica Ortodoxa il praznuieste la 26 decembrie.
Si pentru ca ne-am apropiat atat de mult de Craciun, nu puteam uita de povestea porcului si de ziua de Ignat. Mos Vasile, dintr-un sat de pe langa Ploiesti, ne ajuta in demersul nostru si astfel vom afla toate detaliile legate de acest eveniment.