Retete delicioase pentru o vacanta reusita la malul Pontului Euxin
Din sumar: Reteta de suflet / Daniela Vladescu - Alla Toscana / Pescuit pe mare / Cu pestele pe uscat / Din regatul racilor / Pintilie calatorul / Locuri ocrotite de ape si soare / Arta si bucate la Mamaia / Specialitati dobrogene / Simfonii marine / Bautura cu istorie / RETETE
La Pontul Euxin
Editorial
de Simona Lazar
Daca e vara e⦠Litoral. Cam de pe la 1 mai pana spre 15 septembrie, macar pentru un week-end (ca vremea sejururilor cu bilete de sindicat de cate doua saptamani a cam trecut), mergem la mare. Este o optiune de vacanta pentru multi romani, desi o buna parte dintre ei a "tradus" litoralul romanesc cu Nisipurile de aur ale bulgarilor sau cu statiunile grecesti, scaldate de apa de smarald a Marii Egee. Ca si Ovidiu, unii au inceput sa se simta⦠ca in exil pe tarmul Pontului Euxin. Ori, ca sa fortez o alta asociere de idei, in vreme ce grecii (ieri) ridicau cetati de
jur-imprejurul acestui "lac de broaste", romanii s-au hotarat (azi) sa cucereasca tot ce-a mai ramas din cetatile-matca ale grecilor. Dar sa ne intoarcem la⦠mare nostrum. Totusi, merita sa veniti, mai ales daca sunteti in cautarea unor aventuri culinare. Si ca sa va starnim interesul si pofta,
ce-ati zice de niste mititei de peste, de un pui dolofan umplut cu midii si un pahar cu braga racoritoare, sa te ajute sa induri caldurile lui Cuptor?Citește pe Antena3.ro