x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Degusta Marea!

Degusta Marea!

26 Iul 2006   •   00:00

Retete delicioase pentru o vacanta reusita la malul Pontului Euxin
Din sumar: Reteta de suflet / Daniela Vladescu - Alla Toscana / Pescuit pe mare / Cu pestele pe uscat / Din regatul racilor / Pintilie calatorul / Locuri ocrotite de ape si soare / Arta si bucate la Mamaia / Specialitati dobrogene / Simfonii marine / Bautura cu istorie / RETETE

La Pontul Euxin

Editorial de Simona Lazar
Daca e vara e… Litoral. Cam de pe la 1 mai pana spre 15 septembrie, macar pentru un week-end (ca vremea sejururilor cu bilete de sindicat de cate doua saptamani a cam trecut), mergem la mare. Este o optiune de vacanta pentru multi romani, desi o buna parte dintre ei a "tradus" litoralul romanesc cu Nisipurile de aur ale bulgarilor sau cu statiunile grecesti, scaldate de apa de smarald a Marii Egee. Ca si Ovidiu, unii au inceput sa se simta… ca in exil pe tarmul Pontului Euxin. Ori, ca sa fortez o alta asociere de idei, in vreme ce grecii (ieri) ridicau cetati de jur-imprejurul acestui "lac de broaste", romanii s-au hotarat (azi) sa cucereasca tot ce-a mai ramas din cetatile-matca ale grecilor. Dar sa ne intoarcem la… mare nostrum. Totusi, merita sa veniti, mai ales daca sunteti in cautarea unor aventuri culinare. Si ca sa va starnim interesul si pofta, ce-ati zice de niste mititei de peste, de un pui dolofan umplut cu midii si un pahar cu braga racoritoare, sa te ajute sa induri caldurile lui Cuptor?

×