Pentru a ne ajuta sa suportam canicula, un maestru cofetar ne dezvaluie retete "racoroase" de dulciuri.
Constantin Ungureanu. "Domnuâ Costel", asa ii spun apropiatii. Ne-a fost recomandat de un profesionist al industriei ospitalitatii, ca fiind unul dintre cei mai buni cofetari din Bucuresti. Ca maestru "al dulcegariilor", a participat la importante manifestari gastronomice: Expozitia Mondiala de la Sevillia - 1991; la Salzburg, unde a obtinut patru medalii de aur; Olimpiada Gastronomilor din Germania - anul 2000, cand a fost "führerul" echipei Romaniei. Pentru interviu ne-am deplasat la locul sau de munca - laboratorul de cofetarie al unuia dintre cele mai cochete hoteluri de pe Calea Victoriei. Ii solicitasem, pe langa cateva retete de dulciuri specifice sezonulului estival, relatari despre meseria sa.
| ||
TORT DE BRANZA CU SOS DE FRUCTE DE PADUREFacem "un pat" din biscuiti, care se amesteca cu 75 g unt, formandu-se blatul tortului. Se da la cuptor timp de zece minute. Apoi se adauga compozitia mentionata la inceput. Totul se pune intr-o tava cu putina apa si se da la cuptor vreme de zece minute, la un foc mai mare. Se coace la foc potrivit. Se serveste rece cu sos de fructe de padure. |