Un preparat nelipsit din bucătăria regală coreeană este deliciosul bibimbap. Avem nevoie de trei căni de orez, trei căni şi jumătate de apă, 150 g carne de vită, doi castraveţi verzi, un morcov, două ouă, dar şi de o serie de ingrediente specific coreene: ferigă regală (70 g), rădăcină de clopoţel (50 g), muguri de fasole (100 g), ciuperci miyoshi, ciuperci shiitake, puţine alge prăjite. Sosul pentru ferigi se prepară din: o jumătate de lingură cu sos de soia, o jumătate de lingură cu zahăr, o linguriţă cu ceapă verde tocată, o jumătate de linguriţă cu usturoi pisat, o linguriţă cu ulei de susan şi puţină sare de susan.
Sosul pentru rădăcina de clopoţel se pregăteşte din: o lingură cu ulei de susan, o jumătate de linguriţă cu sare şi puţină sare de susan. Sosul pentru carnea de vită, din: o lingură cu sos de soia, o jumătate de lingură cu zahăr, o linguriţă cu ceapă verde tocată, o jumătate de linguriţă cu usturoi pisat, o linguriţă cu sare de susan şi piper. Sosul pentru murat se face din: o cană cu apă, o lingură cu oţet, o lingură cu zahăr şi o linguriţă cu sare.
Sosul pentru pasta de ardei roşu iute uscat va conţine trei linguri cu apă, o linguriţă cu sos de soia, o jumătate de linguriţă cu zahăr, o linguriţă cu ceapă verde tocată mărunt, un vârf de linguriţă cu usturoi pisat, piper. Orezul se fierbe un pic mai uscat. Se taie feriga în bucăţi de doi centimetri, se asezonează cu sosul pentru ferigă şi se prăjeşte în ulei. Rădăcina de clopoţel se freacă bine cu sare, se taie în bucăţi, apoi se prăjeşte într-o cratiţă cu ulei de susan, asezonată cu sare şi presărată cu sarea de susan.
După ce se îndepărtează capetele şi cozile de la mugurii de fasole, se opăresc în apă cu sare şi se scot într-un bol. Carnea de vită se taie de-a lungul fibrei în fâşii, se amestecă bine cu sosul preparat special şi se prăjeşte. Castraveţii verzi se taie în bucăţi, se curăţă de coajă, apoi se taie fâşii. Morcovul se curăţă, se taie la dimensiunea castraveţilor şi se murează împreună cu castraveţii. Se spală şi se scurg ciupercile, se taie în bucăţi şi se prăjesc.
Separat, se prăjesc nişte omlete subţiri, care apoi se taie în fâşii. Se amestecă orezul cu rădăcina de clopoţel, feriga şi mugurii de fasole într-un bol, se pun într-un alt bol, se aşază deasupra restul de legume şi carnea de vită, iar în mijloc se pun algele prăjite. După ce s-a condimentat, carnea de vită se prăjeşte într-o oală. Se amestecă pasta de ardei iute cu zahărul, uleiul de susan, apa, carnea de vită şi se mai prăjesc puţin.