Această rețetă de prăjitură cu vișine poate fi făcută de oricine, cu sau fără experiență în bucătărie
Ingrediente:
- 250 de grame zahăr;
- 250 ml ulei;
- 250 ml lapte;
- 500 de grame făină;
- 4 ouă;
- Un plic zahăr vanilat;
- Un plic de amoniac;
- Vișine;
Citiți și 5 cele mai potrivite ceaiuri pentru zilele calde de vară
Mod de preparare:
- amestecă într-un bol zahărul, uleiul, laptele, făina, cele patru ouă, un plic de zahăr vanilat și un plic de amoniac pe care îl stingi cu oțet.
- dacă vei obține o compoziție prea moale, mai adaugă încă 250 de grame de făină.
- când compoziția e gata, pune-o într-o tavă, iar pe deasupra adaugă vișinele fără sâmburi.
- lasă prăjitura la cuptor până când se întărește, la 180 de grade.
- după ce o scoți din cuptor, pune zahăr pudră și e numai bună de servit.
Citiți și Pachetele de vacanţă sunt din nou la modă din cauza creşterii costurilor cu hotelurile şi avioanele
Beneficiile pentru sănătate ale vișinelor
Vișinele sunt sărace în calorii și pline de nutrienți. Unele cercetări arată chiar că vișinele au mai mulți antioxidanți decât afinele și căpșunile.
Cercetările privind compușii polifenolici din vișine au demonstrat scăderea tensiunii arteriale sistolice în primele trei ore de la consum, potrivit spynews.ro.