x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Despre malai si faina

Despre malai si faina

16 Oct 2004   •   00:00
  • Malaiul si faina se pastreaza intr-un loc uscat, in pungi sau vase din metal ori sticla, curat si acoperit, din cand in cand trebuie sa fie usor afanat, pentru a se fi aerisit. Se intoduce in interiorul vasului cu malai sau faina un obiect de fier, care da "raceala" si nu da voie sa se incinga malaiul sau faina.
  • Faina buna de consum este aceea care aluneca printre degete la pipait pentru ca nu trebuie sa aiba cocoloase sau sa fie umeda.
  • Faina de grau are culoare alb-galbuie, iar cea de secara este alb-cenusie.
  • Faina nu trebuie sa aiba mirosuri de mucegai, de umed sau alte mirosuri neplacute.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie făină