3 noiembrie 2004
Ciuperci
|
Care sunt cei mai veseli oameni din lume? Locuitorii unui mic sat din Japonia, mai precis, in apropiere de Tokio. Aici creste o anumita specie de ciuperci care activeaza muschii rasului. Astfel, cei care le consuma sau le miros incep sa rada in hohote. In anul 1933, toti locuitorii satului nu s-au mai putut opri din ras timp de mai multe saptamani. Comisia trimisa de autoritati la fata locului pentru a ancheta cazul s-a molipsit si ea. Presedintele ei, in timp ce incerca sa raporteze rezultatele anchetei, se tavalea de ras si a fost destinuit pentru obraznicie fata de superiori. In cele din urma a fost trimis si un profesor universitar care a stabilit cu precizie cauza rasului molipsitor din acel sat.
Care femei sunt cele mai atragatoare din lume? Cu siguranta, cele din Tahiti. Aici cresc cele mai interesante ciuperci. Noaptea devin atat de luminoase incat pot fi folosite drept bijuterii.
Citește pe Antena3.ro
PLACINTA CU CIUPERCI SI PRAZ
Fructul prunului, drupa de forma alungita, de culoare vanata sau galbuie, cu sambure mare.
Dovleac
Planta taratoare cu fructe mari, rotunde sau lunguiete, folosite in alimentatia omului si a animalelor; bostan.
Morcov
Planta leguminoasa din familia umbeliferelor, cu radacina groasa in forma de con, de culoare galbena-rosiatica si cu gust dulce, folosita in alimentatie.
Telina
Planta erbacee legumicola, cultivata pentru radacina si frunzele ei cu aroma specifica, folosite drept condiment si in scopuri medicinale.
Hasmatuchi
Planta erbacee placut mirositoare, cu flori albe, cultivata ca planta culinara
Menta
Planta erbacee perena, cu frunze petiolate, acoperite cu peri, cu flori mici, trandafirii si cu miros placut, folosita in scopuri medicinale si in calitate de condiment.
Conopida
Planta erbacee legumicola din familia cruciferelor, cu frunzele lunguiete si groase si cu o inflorescenta carnoasa comestibila in forma de capatana, de culoare alburie.
Cimbru
Planta erbacee cu flori liliachii sau albe punctate cu rosu, cu frunze inguste si ascutite, aromate, folosite drept condiment.
Pastarnac
Planta erbacee legumicola bienala din familia umbeliferelor, cu radacina pivotanta fusiforma, carnoasa, alba sau galbuie, comestibila, bogata in substante nutritive si in vitamine. (Simona Chiriac)