x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Din tainele preparatelor Thai

0
Autor: Maria Belu-Burtea 14 Ian 2009 - 00:00

Pentru  cunoscători, ingredientele folosite în bucătăria thailandeză sunt miraculoase. Ele pot fi folosite în prepararea mâncărurilor, dar şi a ceaiurilor. Ghimbirul este cel mai bun exemplu, din el se poate prepara un ceai delicios, ce poate fi băut în zilele friguroase de iarnă.



Specialiştii spun că frunzele de lime au o aromă proaspătă şi, chiar după un an, puse în apă, sunt la fel de aromate. Aceste frunze pot fi comparate cu frunzele de lămâie, dar nu au deloc aceeaşi aromă. Un alt lucru deloc de neglijat este faptul că mâncarea thailandeză se poate găti într-un timp foarte scurt, aproximativ şapte-opt minute. Preparatele sunt sănătoase, gustoase şi prin gătire nu-şi pierd deloc din calităţile nutritive. Dacă ar fi să facem o comparaţie cu bucătăria românească, singurul preparat care se poate pregăti într-un timp atât de scurt este omleta, nici un alt fel de mâncare nu se găteşte atât de repede, ieşind la fel de savuros la sfârşit. Tainele bucătăriei thailandeze încep să fie descoperite şi de noi, toate aceste combinaţii de ierburi şi condimente, cu proprietăţi diferite, creează un gust căruia nu-i poţi găsi nici un cusur.

Kway-tiaow nuea sab(Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată)
Ingrediente: 3 linguri de ulei, două cepe eşalote tocate, 150 g de carne de vită, două linguri de sos de soia, două linguri de sos de peşte, o lingură de făină de porumb amestecată cu 3 linguri de apă, o lingură de zahăr, o lingură de usturoi măcinat, 500 g tăiţei din orez sau 300 g batoane de orez uscat înmuiate timp de cinci minute în apă fiartă şi răcită, 1/2 lingură de sos negru de soia, 1/2 lingură de sare, 1/2 lingură piper negru proaspăt, 4-5 ouă de prepeliţă fierte tari şi descojite (opţional), frunze de salată, ardei iuţi verzi tăiaţi în suc de lămâie, pentru ornat.
Preparare: Într-o tigaie wok puneţi o lingură de ulei la încins, adăugaţi cepele eşalote şi ţineţi-le pe foc până devin transparente. Adăugaţi carnea şi amestecaţi timp de cinci minute, turnaţi sosurile de soia şi de peşte, făina de porumb şi zahărul, apoi amestecaţi timp de trei minute şi opriţi focul. Separat încingeţi restul de ulei, adăugaţi usturoiul şi ţineţi pe foc până devine uşor transparent. Adăugaţi tăiţeii, sosul negru de soia, sarea, piperul, amestecaţi timp de trei minute şi daţi deoparte. Puneţi tăiţeii într-un castron, iar deasupra aşezaţi carnea de vită şi ouăle. Se poate servi cu frunze de salată, suc de lămâie şi ardei iuţi tocaţi.

Nam prik ong (Carne de porc cu sos de ierburi)
Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate fin, 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă, 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi, o ceapă eşalotă tăiată fin, 1/2 linguriţă sare, o linguriţă de pastă de crevete, 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi, două linguri de ulei vegetal, 300 g carne de porc (sau pui) tocată, două linguri de apă, 1/2 lingură de suc tamarind, 1/2 lingură de sos de peşte, 3 linguri de zahăr pudră, fasole verde înăbuşită, orez.
Preparare: Pisaţi cu ajutorul unui mojar galangalul, ardeii iuţi, cepele şi pasta de crevete, apoi transferaţi-le într-un bol de amestecat. Adăugaţi roşiile cherry şi amestecaţi-le bine. Încălziţi uleiul într-o tigaie wok, adăugaţi pasta pisată, apă şi lăsaţi la foc până devin aurii, adăugaţi carnea şi mai lăsaţi pe foc 10 minute. Reduceţi focul, adăugaţi apa, sucul de tamarind, sosul de peşte şi zahărul şi fierbeţi la foc mic cinci minute, până se îngroaşă. Se serveşte cu fasole verde şi orez fiert.

Kao tom mad(Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane)
Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs, 500 ml lapte de cocos gros, 4 linguri de zahăr, un vârf de cuţit de sare, 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se înmoaie, 4 banane mici coapte, feliate, nucă de cocos.
Preparare: Amestecaţi orezul cu laptele de cocos, zahărul şi sarea într-o tigaie wok şi fierbeţi la foc mediu aproximativ 15 minute, amestecând din când în când până se înmoaie orezul, iar laptele este absorbit. Apoi se lasă la răcit. Pe un platou puneţi o lingură de fasole roşie, o felie de banană, acoperiţi cu orez radeţi nuca de cocos şi ornaţi cu fasole roşie. Se repetă până se termină bananele, se dau la rece, apoi se servesc.
Citeşte mai multe despre:   pană,   minute,   apă,   orez,   linguri,   lingura,   caiet de retete

 



Mai multe titluri din categorie

Cauti dezinfectantii ideali pentru casa ta? Iata 3 factori de care sa tii cont!   

Cauti dezinfectantii ideali pentru casa ta? Iata 3 factori de care sa tii cont!   
Galerie Foto Daca solutiile de dezinfectare erau, pana acum, numai in atentia centrelor medicale si a parintilor cu copii mici, pandemia de coronavirus a schimbat pentru totdeauna importanta acestora. Astfel, indiferent daca lucrezi...

Cum se montează corect aparatul de aer condiționat

Cum se montează corect aparatul de aer condiționat
Aparatul de aer condiționat este recomandat pe timpul verii datorită funcției de răcire care crează un ambient plăcut și oferă confortul dorit. Este indicat ca pentru montarea unui aparat de aer condiționat să...

6 soluții pentru o casa pe teren mic sau îngust

6 soluții pentru o casa pe teren mic sau îngust
În cazul în care vreți să aveți costuri de administrare mai reduse, dar și confortul necesar unei locuințe actuale și moderne, optați pentru proiecte case mici de la UberHause. Variantele și soluțiile ce pot f...

Chef Bontea şi-a adjudecat aseară o nouă amuletă Andrei Păunescu şi Maria Măgirescu, invitaţi speciali diseară la Chefi la cuţite

Chef Bontea şi-a adjudecat aseară o nouă amuletă  Andrei Păunescu şi Maria Măgirescu, invitaţi speciali diseară la Chefi la cuţite
Galerie Foto Cea mai nouă ediţie Chefi la cuţite, difuzată aseară, la Antena 1, a pus în joc o amuletă prețioasă: câștigătorul va putea opri timp timp de zece minute celelalte două echipe, cu excepția unui singur...

Un fost campion MMA și un preot vin să gătească la Chefi la Cuțite

Un fost campion MMA și un preot vin să gătească la Chefi la Cuțite
Galerie Foto Diseară, la ora 20.00, Chefi la Cuțite se întoarce cu o nouă rundă de degustări pe nevăzute și o nouă confruntare pentru mult râvnitele amulete. Concurenții care vor trece pragul show-ului de cooking de la...

Rapperul american DMX a murit la vârsta de 50 de ani 

Rapperul american DMX a murit la vârsta de 50 de ani 
Rapperul și actorul american DMX a murit la vârsta de 50 de ani, la cinci zile după ce a suferit un infarct, anunță BBC. Cântărețul se afla la terapie intensivă și a murit alături de familia sa. Numele...

Inele cu pietre pentru o stare de bine

Inele cu pietre pentru o stare de bine
Galerie Foto Atât metalele prețioase, cât și pietrele care le însoțesc în bijuterii pot să aducă o stare de bine celei care le poartă. Iar un inel făcut cadou este una dintre cele mai frumoase surprize pe care să le faci...

Radu Almăşan – Bosquito, apariţie rară la tv, la Te cunosc de undeva! „Când a apărut am avut un şoc!”

Radu Almăşan – Bosquito, apariţie rară la tv, la Te cunosc de undeva! „Când a apărut am avut un şoc!”
Galerie Foto Maratonul transformărilor continuă, în această sâmbătă, de la ora 20:00, la Antena 1, cu o petrecere latino în toată regula. Cei 11 concurenţi ai transforming show-ului vor simţi pe propria lor piele că...

Liber la munte și la mare, de 1 Mai și de Paște

Liber la munte și la mare, de 1 Mai și de Paște
România se întoarce la normalitate înainte de data stabilită de Guvern. Hotelierii de pe Litoral și din zonele montane deja au rezervări pentru Ziua Muncii și pentru Paște. Chiar dacă se vor menține unele...

Șoferul de autobuz Radu Carbon merge în finala iUmor, sezonul 10

Șoferul de autobuz Radu Carbon merge în finala iUmor, sezonul 10
Galerie Foto Radu Carbon, pe numele său real Radu Vieru, este un șofer de autobuz cu toate glumele la el, astfel că apariția sa de seara trecută, a doua la iUmor, l-a trimis direct în finala sezonului zece. Radu...

În sezonul 8 „#creativ”: tineri remarcabili, modeşti, sinceri, amuzanţi, plini de viaţă

În sezonul 8 „#creativ”: tineri remarcabili, modeşti, sinceri, amuzanţi, plini de viaţă
Galerie Foto Vineri seara, de la ora 23.00, la TVR 1, în sezonul 8 al emisiunii „#creativ”, vom întâlni tineri remarcabili în domeniile lor: de la design de bijuterie şi design grafic la muzică pop, de la actorie la dans co...

Ofertele de cazare in Eforie Nord iti garanteaza o vacanta relaxanta pe litoral!

Ofertele de cazare in Eforie Nord iti garanteaza o vacanta relaxanta pe litoral!
Galerie Foto Dupa un an obositor, cu siguranta visezi la o vacanta in care sa uiti de orice grija cotidiana. Din fericire, litoralul romanesc are multe de oferit la acest capitol, reprezentand o optiune excelenta pentru urmatorul...

Idei de cadouri de „chirie nouă” la prețuri accesibile

Idei de cadouri de „chirie nouă” la prețuri accesibile
Galerie Foto În cazul în care ești invitat la o minipetrecere de „casă nouă”, odată cu mutarea prietenilor tăi într-o nouă chirie, ar fi bine să profiți de această ocazie de a socializa și de a ieși din casă, mai...

Cea de-a opta ediție iUmor a fost lider de audiență

Cea de-a opta ediție iUmor a fost lider de audiență
Cea de-a opta ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.29 – 22.47, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicul comercial din mediul urban. Astfel, la nivelul...

”Străini în visul românesc”, o nouă serie de reportaje în exclusivitate la Observator 19.00, cu Alessandra Stoicescu

”Străini în visul românesc”, o nouă serie de reportaje în exclusivitate la Observator 19.00, cu Alessandra Stoicescu
Galerie Foto În loc de celebrul vis american, pentru mulți lucrători din Asia, România este țara în care speră că își vor schimba viața! Poveștile ciobanilor aduși de la poalele munților Himalaya sau ale asiaticilor...
Serviciul de email marketing furnizat de