x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Din tainele preparatelor Thai

0
Autor: Maria Belu-Burtea 14 Ian 2009 - 00:00

Pentru  cunoscători, ingredientele folosite în bucătăria thailandeză sunt miraculoase. Ele pot fi folosite în prepararea mâncărurilor, dar şi a ceaiurilor. Ghimbirul este cel mai bun exemplu, din el se poate prepara un ceai delicios, ce poate fi băut în zilele friguroase de iarnă.



Specialiştii spun că frunzele de lime au o aromă proaspătă şi, chiar după un an, puse în apă, sunt la fel de aromate. Aceste frunze pot fi comparate cu frunzele de lămâie, dar nu au deloc aceeaşi aromă. Un alt lucru deloc de neglijat este faptul că mâncarea thailandeză se poate găti într-un timp foarte scurt, aproximativ şapte-opt minute. Preparatele sunt sănătoase, gustoase şi prin gătire nu-şi pierd deloc din calităţile nutritive. Dacă ar fi să facem o comparaţie cu bucătăria românească, singurul preparat care se poate pregăti într-un timp atât de scurt este omleta, nici un alt fel de mâncare nu se găteşte atât de repede, ieşind la fel de savuros la sfârşit. Tainele bucătăriei thailandeze încep să fie descoperite şi de noi, toate aceste combinaţii de ierburi şi condimente, cu proprietăţi diferite, creează un gust căruia nu-i poţi găsi nici un cusur.

Kway-tiaow nuea sab(Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată)
Ingrediente: 3 linguri de ulei, două cepe eşalote tocate, 150 g de carne de vită, două linguri de sos de soia, două linguri de sos de peşte, o lingură de făină de porumb amestecată cu 3 linguri de apă, o lingură de zahăr, o lingură de usturoi măcinat, 500 g tăiţei din orez sau 300 g batoane de orez uscat înmuiate timp de cinci minute în apă fiartă şi răcită, 1/2 lingură de sos negru de soia, 1/2 lingură de sare, 1/2 lingură piper negru proaspăt, 4-5 ouă de prepeliţă fierte tari şi descojite (opţional), frunze de salată, ardei iuţi verzi tăiaţi în suc de lămâie, pentru ornat.
Preparare: Într-o tigaie wok puneţi o lingură de ulei la încins, adăugaţi cepele eşalote şi ţineţi-le pe foc până devin transparente. Adăugaţi carnea şi amestecaţi timp de cinci minute, turnaţi sosurile de soia şi de peşte, făina de porumb şi zahărul, apoi amestecaţi timp de trei minute şi opriţi focul. Separat încingeţi restul de ulei, adăugaţi usturoiul şi ţineţi pe foc până devine uşor transparent. Adăugaţi tăiţeii, sosul negru de soia, sarea, piperul, amestecaţi timp de trei minute şi daţi deoparte. Puneţi tăiţeii într-un castron, iar deasupra aşezaţi carnea de vită şi ouăle. Se poate servi cu frunze de salată, suc de lămâie şi ardei iuţi tocaţi.

Nam prik ong (Carne de porc cu sos de ierburi)
Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate fin, 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă, 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi, o ceapă eşalotă tăiată fin, 1/2 linguriţă sare, o linguriţă de pastă de crevete, 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi, două linguri de ulei vegetal, 300 g carne de porc (sau pui) tocată, două linguri de apă, 1/2 lingură de suc tamarind, 1/2 lingură de sos de peşte, 3 linguri de zahăr pudră, fasole verde înăbuşită, orez.
Preparare: Pisaţi cu ajutorul unui mojar galangalul, ardeii iuţi, cepele şi pasta de crevete, apoi transferaţi-le într-un bol de amestecat. Adăugaţi roşiile cherry şi amestecaţi-le bine. Încălziţi uleiul într-o tigaie wok, adăugaţi pasta pisată, apă şi lăsaţi la foc până devin aurii, adăugaţi carnea şi mai lăsaţi pe foc 10 minute. Reduceţi focul, adăugaţi apa, sucul de tamarind, sosul de peşte şi zahărul şi fierbeţi la foc mic cinci minute, până se îngroaşă. Se serveşte cu fasole verde şi orez fiert.

Kao tom mad(Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane)
Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs, 500 ml lapte de cocos gros, 4 linguri de zahăr, un vârf de cuţit de sare, 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se înmoaie, 4 banane mici coapte, feliate, nucă de cocos.
Preparare: Amestecaţi orezul cu laptele de cocos, zahărul şi sarea într-o tigaie wok şi fierbeţi la foc mediu aproximativ 15 minute, amestecând din când în când până se înmoaie orezul, iar laptele este absorbit. Apoi se lasă la răcit. Pe un platou puneţi o lingură de fasole roşie, o felie de banană, acoperiţi cu orez radeţi nuca de cocos şi ornaţi cu fasole roşie. Se repetă până se termină bananele, se dau la rece, apoi se servesc.
Citeşte mai multe despre:   pană,   minute,   apă,   orez,   linguri,   lingura,   caiet de retete

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi
Culturile agricole, indiferent de dimensiunea suprafetei de teren pe care sunt cultivate, trebuie ingrijite corespunzator inca din momentul semanarii si / sau plantarii, astfel incat acestea sa creasca viguros si sa fie...

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !
Pietrele semipretioase au atat de multe proprietati misterioase! Conform cristaloterapiei, fiecare dintre ele este capabila sa transmita purtatorului energie pozitiva. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cele potrivite...

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor
Indiferent că vrei să ai parte de o sursă de venit alternativă sau doar să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, reciclarea este răspunsul la orice întrebare. Așa se face că numeroase centre de...

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro
Daca vrei sa cumperi o rochita deosebita pentru mica ta printesa, atunci poti sa apelezi la Paulina. Aici se pune accentul pe calitate in intreg procesul de comanda, livrare si in constructia rochitelor. Experienta de cu...

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9.3...

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare
Galerie Foto Una dintre destinațiile turistice cele mai căutate din țara noastră, în acest an, a fost Delta Dunării. Distanțele mari între pensiuni și separarea micilor localități pescărești prin mari întinderi de ape...

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici
Galerie Foto O excursie în Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei, este bine-venită în această perioadă. În această parte mai puțin cunoscută a României, vizitatorii descoperă multe posibilități de a se întâlni cu...

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9
Galerie Foto Bănățean mândru, Alin Georgescu a fost exact ce recomandă medicul în cea de-a șaptea ediție iUmor, sezonul 9, difuzată seara trecută la Antena 1!...

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite. Începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite.  Începe ultima săptămână  a degustărilor pe nevăzute
Galerie Foto Luni seara începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute. Chefii mai au foarte puțin până își vor face echipele cu care pornesc în lupta pentru marele premiu din sezonul 8. Cele trei amulete rămase...

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de  undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public  Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon
Galerie Foto Distracţie la cote înalte, aşa poate fi descrisă cea de-a şaptea gală a celui de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, câștigată aseară de Adriana Trandafir şi Romică Ţociu cu o excelentă transformare în...

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic
Certificatul de performanță energetică, mai cunoscut sub numele de certificat energetic este un document legal introdus și în țara noastră la solicitarea Uniunii Europene.   Ce este un certificat energe...

Seară dificilă pentru Mihai Bendeac la iUmor: Luat în colimator de trei concurente!

Seară dificilă pentru Mihai Bendeac la iUmor: Luat în colimator de trei concurente!
Galerie Foto O rusoaică, o olteancă și o cântăreață aspirantă urcă pe scena iUmor duminică seara, de la ora 20.00, la Antena 1, și nu este începutul unui banc, ci doar debutul unei seri dificile pentru juratul Mihai...

De la Olimpiada de la Londra, pe scena X Factor!

De la Olimpiada de la Londra, pe scena X Factor!
Galerie Foto Italian, stabilit în Londra și atras de România, Kalon Rae este un muzician experimentat care va urca în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1, pe scena X Factor cu scopul de a-și obține un loc în echipa D...

Liviu Vârciu, dezvăluire în premieră la Te cunosc de undeva!: „Am plecat de la Liceul de Arte din cauza profesoarei de franceză!”

Liviu Vârciu, dezvăluire în premieră la Te cunosc de undeva!: „Am plecat de la Liceul de Arte din cauza profesoarei de franceză!”
Galerie Foto Sâmbăta aceasta, Ruleta îi va pune la grea încercare, din nou, pe Liviu Vârciu şi pe Andrei Ştefănescu, cu o transformare în Dhurata Dora şi Soolking, o albaneză senzuală şi un rapper franco-algerian. În mo...

Cine sunt actorii care completează distribuția serialului Adela, de la Antena 1

Cine sunt actorii care completează distribuția serialului Adela, de la Antena 1
Galerie Foto Noul serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production pentru Antena 1, Adela, îşi completează distribuţia cu noi cu noi nume cunoscute din showbiz-ul autohton. Dominique Lăcătuş, fiica unuia...
Serviciul de email marketing furnizat de