INVATATURILE MATUSII
Produsele de post pot fi gasite in toate magazinele |
Fara sa ma creada, Florentina a intins masa in sufragerie si cu o voce stinsa imi spune "Tusa, stii... nu... avem aperitive... Nu... te supara!" Parca vorbisem singura! Stiu ca atunci cand ai musafiri si este post este greu sa faci un meniu "aratos". Am asigurat-o si de data asta ca nu pentru a manca am venit, dar, cat incercam eu sa o conving, l-a si trimis pe sotul ei la magazinul din colt sa cumpere niste masline si niste salata de telina cu otet. Le-a asezat foarte frumos pe masa, in castronele transparente cu forme ciudate, cu servetele viu colorate alaturi. A gasit tot felul de artificii, nu la indemana oricarei gospodine, prin care sa ma faca sa nu simt lipsa unei fripturi aburinde sau a altor mancaruri. La sfarsitul mesei a urmat desertul. Saratele! Asta avea ea in casa, asta mi-a servit. Mi-am dat seama ca a inteles ceea ce i-am spus. Postul inseamna echilibru. Nu neaparat renuntare la tot. In zilele de post negru, da. Dar cei care au diverse afectiuni nu trebuie sa renunte la mancare. Morala crestina chiar ii blameaza pe cei care fac acest lucru. Asa ca trebuie sa ne multumim cu ceea ce avem. (Matusa Elvira)
SFATURI |
Salata Cand se pregateste salata de vinete se poate adauga si un dovlecel fiert. Salata va fi mai alba si mai dulce. Ghiveci Pentru a da o aroma aparte ghiveciului, morcovii cruzi se spala si se tin o ora intr-un castron cu putin ulei cu condimente. Nutritie Fasolea verde, spanacul sau varza dulce, reincalzite, mai poseda doar 33 % din procentul nutritiv initial. Minerale Tinute in apa mai mult de o ora, mai ales daca au fost tocate, legumele pierd pana la 80% din sarurile minerale. Vitamine Varza dulce tocata trebuie pregatita imediat, pentru ca in cazul in care intra in contact cu oxigenul, acesta ii rapeste o parte din vitamina U. Aceasta este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai importante pansamente gastrice, fiind recomandata si in tratamentul ulcerului. |
Citește pe Antena3.ro