Campionul Leonard Doroftei, un familist convins, gateste special pentru Jurnalul de bucatarie o apetisanta reteta de rosii cu buchete de conopida!
Un meniu lejer
Editorial
de Simona Lazar
|
Ca dupa toate sarbatorile cu mese festive - bogate si ca numar de preparate, dar si in ceea ce priveste cantitatea de calorii - timpul imediat urmator trebuie sa fie unul al⦠relaxarii. Sa fim, cum s-ar zice, mai mult gurmeti si mai putin gurmanzi. Sa ne preocupe indeosebi calitatea ingredientelor si rafinamentul mancarurilor si mai putin acea savoare care deschide apetitul si ne face sa mancam "mult si bine". Un meniu variat si lejer, care sa lase loc "de dans" legumelor, branzeturilor, carnurilor usoare, preparatelor simple. Mai putine sosuri grase pe masa! Optati mai degraba pentru dresinguri usor de pregatit, cu ulei de masline si zeama de lamaie, ori preparate pe baza de iaurt. Iar acolo unde simtiti nevoia sa plusati, faceti-o inventiv - nu adaugand o lingura de mancare, ci lasand si ochiului bucuria sa "deguste". Aranjate ingenios in farfurie, bucatele, oricat de obisnuite ar fi, creeaza sentimentul ca te afli dinaintea unei mese demne pentru un cap incoronat! Si oricare dintre noi are dreptul sa se simta un om important atunci cand mananca.