x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă SIMPLĂ și GUSTOASĂ de ZACUSCĂ

Reţetă SIMPLĂ și GUSTOASĂ de ZACUSCĂ

13 Oct 2016   •   11:54
Reţetă SIMPLĂ și GUSTOASĂ de ZACUSCĂ

Cei care îşi doresc să aibă propriile lor conserve, pregătesc de la murături şi gemuri până la zacuscă şi suc de roşii.

O zacuscă bună şi care nu mucegăieşte niciodată este cea în care au fost folosite numai legume şi ulei de cea mai bună calitate.

Care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru zacuscă

3 kg vinete, 500 g ceapă, 1 kg ardei gras, 1 kg gogoşari, 200 g pastă de tomate, 700 ml ulei, 20 boabe piper negru, 6 frunze de dafin, 3 linguri de sare.

Cum preparăm zacusca

Vinetele, ardeii şi gogoşarii se coc, se curăţă de coajă, se lasă să se scurgă într-o strecurătoare, apoi se trec pe rând prin maşina de tocat. Ceapa, tocată mărunt, se căleşte foarte puţin în ulei, până devine uşor aurie. Se adaugă peste ceapă, ardeii şi gogoşarii şi se lasă în continuare să se călească împreună cu ceapa, la foc domol, amestecându-se din 5 în 5 minute. După 15 minute se adaugă vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul şi se lasă să fiarbă toate. Zacusca va fierbe la foc mic, amestecându-se des, iar spre sfârşit chiar încontinuu. Se va folosi un tuci sau o cratiţă în care preparatul să nu se prindă de fundul vasului. Zacusca este gata când uleiul se ridică la suprafaţă.

×
Subiecte în articol: zacusca reteta de zacusca