x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimente: România, la Campionatul European de Catering

Evenimente: România, la Campionatul European de Catering

19 Ian 2011   •   17:28
Evenimente: România, la Campionatul European de Catering
Sursa foto: Alina Ramona Anghel/Jurnalul Naţional

147246-bucate21-30-16.jpg Miercuri, 12 ianuarie, a avut loc la Restaurantul Miko Palace Cafe, din Bucureşti, repetiţia finală a participanţilor la cea de-a doua ediţie a Campionatului European de Catering, competiţie ce va avea loc la Lyon în perioada 24-26 ianuarie. Cei doi componenţi ai echipei României sunt cheful Daniel Stoenescu, care va prepara un meniu impus de organizatori ce constă în două piese de somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta şi parmezan, supă de dovleac şi inimă de somon marinat asezonat cu ierburi şi condimente, ficat de gâscă presat cu fructe confiate şi terină din fălci de porc; iar chef Adriana Ibrean va prepara desertul ce constă în forêt noire.

Cei doi chefi români nu sunt la prima participare la un campionat de asemenea anvergură, Adriana a mai câştigat o medalie de aur la o competiţie similară ce a avut loc în Turcia, iar Daniel a participat, timp de cinci ani consecutiv, la Bacardi Culinary Cup. Delegaţia României va fi însoţită la Lyon de maestrul artei culinare Nicolae Nejloveanu, care va face parte din juriul competiţiei. European Catering Cup este parte a SHIRA (Expoziţia Internaţională a Hotelurilor, Industriei de Catering şi Alimentaţie), are ca scop promovarea cateringului şi, de asemenea, să-i adune la un loc pe cei mai buni profesionişti din industria de catering. (M.B.)

În ţară
21-23 ianuarie. Zile de nuntă. Timişoara. La această ediţie a târgului de nunţi evenimentul îşi propune să acopere un număr şi mai mare de vizitatori.
28 ianuarie. Bal comunal de păstrarea tradiţiilor. Turia, Covasna. De la eveniment nu vor lipsi tradiţiile culinare, cu degustări ale celor mai bune bucate.
27-30 ianuarie. Gourmet Show. Bucureşti. La Romexpo va avea loc o expoziţie de gastronomie şi cate­ring. Sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi.
27-30 ianuarie. Cafe & Chocolat. Bucureşti. La Romexpo are loc o expoziţie de ceai, cafea şi ciocolată, delicatese greu de refuzat.

În lume
21-23 ianuarie. Salonul ciocolatei 2011. Shanghai, China. Un adevărat show al ciocolatei, desert pe care cei prezenţi îl vor găsi în combinaţii inedite
21-23 ianuarie. Festivalul mâncării şi al vinurilor. Morgantown, Virginia. O aventură în universul mâncării şi al vinului îi aşteaptă pe vizitatorii acestui festival. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda