x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimentele culinare din 2008

Evenimentele culinare din 2008

de Diana Radu    |    13 Feb 2008   •   00:00

Anul ce tocmai a început va fi unul încărcat pentru Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România (ANBCT). Se anunţă evenimente atât pe plan intern, cât şi internaţional. Astfel, în lunile februarie şi martie vor avea loc câteva evenimente de talie inter­naţională.

Anul ce tocmai a început va fi unul încărcat pentru Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România (ANBCT). Se anunţă evenimente atât pe plan intern, cât şi internaţional. Astfel, în lunile februarie şi martie vor avea loc câteva evenimente de talie inter­naţională.

 

Primăvara

După ce recent, în zilele de 11 şi 12 ale lunii februarie, Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism a aderat la Euro Toque, în perioada 29 februarie-3 martie se va desfăşura Campionaltul Naţional de Gătit în Aer Liber, la Azuga.

Evenimentul va fi unul de tip competiţie. La Campionatul Naţional de Gătit în Aer Liber, organizat la nivel internaţional, sunt aşteptaţi competitori din România şi din străi­nătate. Campionatul se va desfăşura pe două clase, fiecare clasă fiind împărţită pe mai multe secţiuni. Astfel, în “Clasa mân­că­ru­rilor gătite în aer liber” vor fi sec­ţiu­nile: mâncăruri la grătar, mâncăruri preparate pe plită şi mâncăruri preparate la ceaun. “Clasa ex­po­ziţie de artă culinară” se va axa pe: hrană rece, dulciuri, creaţie şi meniu alternativ.

La acest concurs, ANBCT va participa cu standuri de bucătărie caldă şi rece. Dumitru Burtea, preşedintele organizaţiei, va fi şi membru în juriu. Un eveniment de talie internaţională va avea loc la Praga, în perioada 21-24 februarie. Este vorba despre Conferinţa Europeană WACS (Asociaţia Mondială a Maeştrilor Gastronomi). Urmează Concursul Internaţional de Gastronomie Marina din Cararra, în perioada 22-25 martie. Tot la sfârşitul lunii martie se va desfăşura a doua ediţie a evenimentului “Primăvara gastronomică”, la Cluj. Vor fi prezentate preparate tradiţionale de Paşti, la ardeleni.

În zilele de 5 şi 8 ale lunii mai, la Braşov, va avea loc Examenul de acordare a distincţiei de Maestru în Arta Culinară. Concurenţii vor susţine două probe, una scrisă şi una practică. Prin proba scrisă se vor evalua cunoştinţele de tehnologie culinară, nutriţie şi mana­gementul siguranţei alimentare. Proba practică va conţine şi un test de creativi­tate. Tot în luna mai, va avea loc la Dubai congresul WACS, la care ANBCT va participa cu 24 de profesionişti din industria ospita­lităţii.

 

Vara

A doua ediţie a Concursului Naţional de Artă Culinară “Trofeul Balada-Nej” va avea loc la începutul lunii iunie la Constanţa. În primele zile ale lunii iulie, se va desfăşura, în Norvegia, preselecţia pentru Bocuse D’Or 2009. În perioada 6-10 iulie va avea loc Congresul Mondial al Cartofului, la Braşov, în vreme ce la Lima vor fi selectate cele mai bune reţete cu preparate din cartofi, în cadrul Concursului Mondial al Cartofului.

 

Toamna

Calendarul evenimentelor se termină cu Olimpiada Culinară-IKA-Erfurt Germania, care se va desfăşura în perioada 19-22 noiembrie. Echipa ANBCT va fi formată din Ştefan Berbece, Ion Berbece, Cornelia Ghişoi, Nicolae Tureanu, Vasilica Pitorac şi Gabriela Pascaru. 

×
Subiecte în articol: profesionistii