Cele mai importante canale media care au drept subiect arta culinara si cei mai buni jurnalisti din acelasi domeniu au fost rasplatiti la gala "Premiilor Media din Domeniul Gastronomic" ("World Food Media Awards"), care a avut loc in orasul australian Adelaide. Distinctiile sunt foarte valoroase, fiind echivalentul unui Oscar pentru cinematografie.
PARTICIPARE. Anul acesta au fost participanti din Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelanda, Belgia si Canada.
CATEGORII DISPUTATE
|
"Cel mai bun prieten al bucatarului", a scriitoarei Stephanie Alexander, este cartea care a castigat premiul pentru Cel mai bun volum dedicat mancarurilor. Cea mai buna carte de specialitate a fost desemnata "Ciocolata fina, experiente de exceptie", de Jean-Pierre Wybauw, din Belgia. "Scotch Whisky", a lui Charles MacLean, din Statele Unite ale Americii, a invins la categoria Cea mai buna carte despre bauturi. La capitolul televiziune, invingator a fost Ed Halmagyi din Australia, pentru emisiunea "Edâs Dinner Time Rescue". The Age, cotidian din Australia, a fost distins cu premiul cel mare pentru Cea mai buna pagina de gastronomie, iar revista Australian Gourmet Traveller s-a remarcat dintre toate revistele culinare. La capitolul Cel mai bun jurnalist, Alastair Hendy, din Marea Britanie, si John Newton, din Australia, si-au impartit ravnitul premiu.
|