x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Foitaj cu pui şi legume

Foitaj cu pui şi legume

01 Noi 2010   •   00:00
Foitaj cu pui şi legume
5997-135357-untitled1.jpg● Ingrediente: două foi aluat de foitaj, un piept de pui, un dovlecel, două cepe, 50 g fasole mung, 50 g boabe de secară, doi morcovi, doi ardei capia, cimbru, doi castra­veţi verzi, 50 g linte, 150 ml ulei, 50 ml oţet de mere, sare, piper, sos de roşii

● Mod de preparare:
1
Pieptul de pui se dezosează, se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Cepele se taie peştişori.

2 Se încing 100 ml de ulei într-o cratiţă, se pune puţină ceapă, se căleşte două minute, apoi se adaugă carnea de pui.

3 Se condimentează şi se pră­jeşte până devine aurie. Foile de foitaj se întind pe un tocător, se taie dreptunghiuri mari şi pe fie­care jumătate a unui dreptunghi se pune carne prăjită.

4
Se ung marginile aluatului cu apă, se îndoaie partea liberă rămasă şi se lipeşte. Se crestează din loc în loc, se aşază pe o tavă  şi se introduc în cuptorul încins.

5 Într-un bol se pun fasolea mung, lintea şi boabele de secară fier­te separat, cimbru, ceapa ră­masă, mor­covii rondele, castraveţii şi ardeii capia felii şi dovlecelul cubuleţe..

6 Se stropesc cu restul de ulei, oţetul, se condimentează, se amestecă şi se servesc alături de foitajul cu pui.

● Sfat: Foitajul cu pui se poate servi pe lângă salată şi cu un sos de roşii dulce sau picant.
● Băutura: Fetească Neagră

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne