● Mod de preparare:
1 Pieptul de pui se dezosează, se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Cepele se taie peştişori.
2 Se încing 100 ml de ulei într-o cratiţă, se pune puţină ceapă, se căleşte două minute, apoi se adaugă carnea de pui.
3 Se condimentează şi se prăjeşte până devine aurie. Foile de foitaj se întind pe un tocător, se taie dreptunghiuri mari şi pe fiecare jumătate a unui dreptunghi se pune carne prăjită.
4 Se ung marginile aluatului cu apă, se îndoaie partea liberă rămasă şi se lipeşte. Se crestează din loc în loc, se aşază pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins.
5 Într-un bol se pun fasolea mung, lintea şi boabele de secară fierte separat, cimbru, ceapa rămasă, morcovii rondele, castraveţii şi ardeii capia felii şi dovlecelul cubuleţe..
6 Se stropesc cu restul de ulei, oţetul, se condimentează, se amestecă şi se servesc alături de foitajul cu pui.
● Sfat: Foitajul cu pui se poate servi pe lângă salată şi cu un sos de roşii dulce sau picant.
● Băutura: Fetească Neagră
Citește pe Antena3.ro