x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world - Târgul Mierii – Câmpina 2011

Food world - Târgul Mierii – Câmpina 2011

02 Feb 2011   •   17:23
Food world - Târgul Mierii – Câmpina 2011

 149605-bucate03-12-7.jpgAsociaţia Apicolă Valea Prahovei, asociaţie profesională care reprezintă interesele apicultorilor din zonă, reunind circa 6.000 familii de albine, organizează în perioada 18-20 februa­rie 2011, în parteneriat cu Consiliul local şi Primăria municipiului, „Târgul Mierii – Câmpina 2011”, manifestare devenită tradiţională. Sunt invitaţi să participe toţi producătorii apicoli sau firmele ce sunt interesate de vânzarea şi promovarea produselor apicole. De asemenea, vor fi prezenţi meşteri populari cu meşte­şuguri tradiţionale. (C.D.)

 

Jamie Oliver ,în România?
Iulia Drăguţ şi Radu Zărnescu, preşedintele şi coordonatorul de evenimente de la Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, aşteaptă, pe la jumătatea lunii februarie, un răspuns afirmativ ori negativ de la stafful lui Jamie Oliver, în legătură cu participarea acestuia la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. „Dacă răspunsul va fi afirmativ, Jamie va participa ori la Cupa Bucureşti, în perioada 27-29 mai, ori la Cupa Polus Center, în zilele de 9, 10 şi 11 septembrie, la Cluj”, ne-a spus Radu Zărnescu. (M.B.)

 

Degustare de vinuri la Bruxelles
La 26 ianuarie, la adresa 1000 Brussel, Van Ostadestraat din Bruxelles, românii au avut ocazia să participe la o degustare de vinuri româneşti. Evenimentul a constat într-o sesiune de informare despre România şi o prezen­tare de vinuri româneşti. Degustarea a fost organizată de asociaţia socio-culturală belgiano-română non-profit Mio­riţa, înfiinţată în martie 2002, care îşi propune să schimbe imaginea Româ­niei în Belgia. Scopul acestei asociaţii este acela de a populariza valorile româneşti şi de a integra românii care locuiesc şi muncesc temporar sau permanent în Belgia. (C.D.)

 

Show-ul ciocolatei
În perioada 25 ianuarie-1 fe­bruarie, în Tokio s-a organizat Salonul ciocolatei, cel mai important eveniment de acest fel. A fost cea de-a 17-a ediţie a Salonului, ultima fiind organizată în perioada 28 octombrie-1 noiembrie, la Paris. Diverse sortimente de ciocolată delicioasă, ecologică, de calitate excepţională au fost expuse în serie limitată la eveniment. Ca şi la ultima ediţie, de anul trecut, s-a organizat, spre deliciul publicului, şi o paradă de costume din ciocolată. (C.D.)

 

Olimpiada meseriilor
În perioada 3-5 februarie, la Paris, în Parcul Expozi­ţiilor de la Versailles se organi­zează cea de-a 41 ediţie a Olimpi­adei mese­riilor. Timp de trei zile, aproa­pe 750 de tineri de 23 de ani îşi vor ară­ta ta­len­tul în 48 de me­serii di­ferite, printre care cea de patiser, bucătar, so­me­lier. Obiectivul lor va fi câş­ti­ga­rea medaliei de aur. Câşti­gătorii vor  participa la com­petiţia interna­ţio­nală de la Londra, din oc­tom­­­brie 2011. Sunt aşteptaţi în pu­blic toţi cei care doresc să îi încurajeze pe participanţi. (C.D.)

 

Bucătărie avangardistă
Celebrul bucătar Ferran Adria deschide în Barce­lona un restaurant tapas şi cu un cocteil-bar, iar Res­­taurantul El Baulli, lo­cal ce deţine trei stele Mi­chelin, va fi transformat în Fundaţie gastronomică. Res­taurantul Tickets şi Ba­rul 41° promit să fie mai puţin sofisticate şi să se axeze mai mult pe pre­pa­­ratele lui Ferran Adria, dar vândute la preţuri mult mai accesibile, comparativ cu bucatele care erau prepa­rate în El Baulli. (M.B.)

 

Târgurile Gusturilor
În perioada 7-10 fe­bruarie, în Centrul Expoziţiei din Ljublja­na, în Slovenia, are loc cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional dedicat profesioniştilor din sectoarele Gastronomiei, Patiseriei, Îngheţatei, Ospitalităţii, Băuturilor, Cafelei şi Vinului. Expoziţiile din Ljubljana se organizează anual, oferind profesioniştilor din sector oportunităţi unice de dezvoltare într-o zonă geo-strategică ce include ţări precum Slovenia, Italia, Germania, Austria, Italia, Ungaria. Organizatorii speră ca expoziţiile denumite „Târgurile Gusturilor” să atragă peste 15.000 de specialişti vizitatori. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world culinar