In perioada 23-26 februarie a avut loc la Istanbul un concurs international de gastronomie, de unde echipa Romaniei s-a intors cu trei medalii si trei mentiuni.
Marius Avanu, Alexandru Veres si Cristi Stanciu au castigat cate un premiu la fiecare sectiune la care s-au inscris. Marin Anita, maestru in arta culinara, conducatorul delegatiei Romaniei, a plecat la drum cu inima indoita. Nici unul dintre cei aflati in echipa sa nu mai participase la o competitie de asemenea anvergura. Dar s-au urcat in avion cu aproape toate cele necesare si s-au prezentat la concurs. Asta dupa ce o luna de zile s-au pregatit intens pentru a putea face o impresie buna la Istanbul. Pe bucatarii competitori i-a ales Dumitru Burtea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania, convins fiind ca cei trei sunt talentati si nu vor veni acasa cu mana goala. RETETELE. Au ales retetele cu gandul la ceilalti 200 de concurenti. Stiau ca acestia vor fi mult mai buni si, mai ales, mult mai bine echipati. De exemplu, italienii au venit cu un tir in care aveau tot ce le trebuia, astfel incat la concurs le-a fost foarte usor. Marin Anita spune ca romanii au impresionat prin faptul ca au facut totul la fata locului si mai ales pentru ca au respectat intotdeauna timpul de lucru dat. La proba de "paste", italienii au venit cu ornamentele facute de acasa si au fost depunctati. Marius Avanu a castigat medalia de bronz, cu "tagliatelle cu blue chees si alune de padure". La sectiunea "peste", compatriotii nostri au luat argint si bronz. Marius Avanu - argint, cu "somon Monte-Nelly cu dressing de arahide", iar Alexandru Veres - bronz, cu "file de salau imperial cu samburi de migdale". Cele trei diplome de merit, echivalentul mentiunilor, au fost luate de Alexandru Veres cu "salata gradinarului cu somon fume si cu spaghete a la Abient" si Cristi Stanciu cu "spaghete Marea Neagra".FAMILIE. Bucurie in echipa castigatoare de la Istanbul |
Citește pe Antena3.ro
|
TALENT
"Este suficient sa ai notiunile de baza pentru a putea crea o reteta buna. Cat despre prezentare, a fost facuta pe moment. Nu este nevoie decat de imaginatie" Marius Avanu medaliat cu bronz |
RETETA
|
Somon Monte-Nelly cu dressing de arahide
|