x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Curiozitati

GASTRONOMIE/Curiozitati

19 Oct 2004   •   00:00

19 OCTOMBRIE 2004


  • Arahida este considerata de africani ca o planta care are suflet. Pe an se recolteaza 50 de milioane de tone de portocale. Cele mai mari producatoare sunt Brazilia, Statele Unite ale Americii, China si Mexic. De la portocale nu se utilizeaza numai fructul, ci si samburii si coaja care contin pectina si uleiuri volatile, destinate industriei farmaceutice si cosmetice.
  • In Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, lacustele uscate si fripte sunt considerate adevarate delicatese. Brazilienii sunt mari consumatori de furnici, iar in Ceylon se consuma albinele.
  • Suedezii apreciaza foarte mult scrumbiile... cu dulceata!
  • Indienii din Mexic se dau in vant dupa larvele unei muste pe care le consuma uscate.
  • Unul dintre preparatele traditionale japoneze este salata de crizanteme.
  • Pentru indonezieni, cea mai mare delicatesa este sarpele afumat.
  • In Insulele Solomon din Marea Coralilor se mentine obiceiul de a plati consultatiile medicale cu... cartofi. Astfel, o consultatie costa un tubercul, dar numai in zilele de lucru pana la pranz. Seara si duminica dimineata, bolnavii platesc cu 5 cartofi, iar duminica seara, taxa se dubleaza.
  • Daca servesti bauturi alcoolice unui elan in Alaska poti fi arestat pentru ofensa publica.
  • In statul Utah, cine nu bea lapte comite o ilegalitate.
  • In Olanda este interzisa comercializarea vinului si a berii, insa amestecurile sunt disponibile la halba.
  • Cea mai veche guma de mestecat dateaza de acum 9.000 de ani.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie